Ion Voicu, fostul şef al Poliţiei Olt, trimis la pensie de scandalul sexual al anului 2012

Ion Voicu, fostul şef al Poliţiei Olt, trimis la pensie de scandalul sexual al anului 2012

Ion Voicu iese la pensie anticipat, dar nu renunţă la încercările de a-şi dovedi nevinovăţia

Fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-şef Ion Voicu, calcă pe urmele adjunctului său, Emilian Mladin, care “s-a cerut” la pensie anticipat. Astfel, Voicu şi-a depus, miercuri – 16 ianuarie, dosarul de pensionare în care cerea încetarea relaţiilor de serviciu începând cu ziua imediat următoare, adică joi – 17 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt este nevoit să iasă “din scenă” într-un mod jenant pentru el, cel puţin pentru moment. De vină este scandalul sexual declanşat de o fostă subordonată a sa de la postul de poliţie din comuna Brâncoveni, Melania Renghea. Aceasta l-a înjunghiat, în a doua zi de Crăciun a anului trecut, pe Gheorghe Barbu, fostul ei şef direct de la postul de poliţie rurală din Bobiceşti, înainte de a se transfera la Brâncoveni din cauza hărţurii sexuale la care ar fi fost supusă de către acesta. Ea l-a înţepat atunci pe Barbu cu un cuţit chiar în faţa casei acestuia din comuna Morunglav, în maşina ei personală. Motivul: Barbu ar fi încercat să o violeze.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, comisarul Raluca Seucan, a declarat că Ion Voicu a cerut încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, lucru confirmat şi de către reprezentanţii IPJ Olt. "Este adevărat: dl. Ion Voicu a solicitat încetarea relaţiilor de muncă începând cu data de 17 ianuarie a.c. Deocamdată nu am primit un răspuns oficial în acest sens", a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al instituţiei oltene, care a precizat că aprobarea dosarului este doar o formalitate.

Oficial, fostul şef al IPJ Olt a fost acuzat de management defectuos şi lipsă de intervenţie hotărâtă în infracţionalitatea stradală din judeţ, concluzii reieşite în urma unui control de amploare efectuat în perioada 20 noiembrie – 6 decembrie 2012. Ulterior controlului, Ion Voicu şi cei doi adjuncţi ai săi, Emilian Mladin şi Valerian Iliescu, alături de alţi nouă poliţişti cu funcţii de conducere din IPJ Olt, au ajuns să fie cercetaţi disciplinar pentru abateri de la Statutul poliţistului şi regimul disciplinar al personalului M.A.I. Mladin a depus şi el dosarul de pensionare anticipată la începutul săptămânii trecute.

Dar ceea ce a pus capăt şefiei lui Voicu la conducerea IPJ Olt este dat de acuzaţiile dure de viol aduse de Melania Renghea. Aceasta a depus la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova o plângere la adresa lui Gheorghe Barbu, pe care îl acuză de viol şi şantaj. Poliţista susţine că fostul ei şef ar fi profitat sexual de ea de multe ori, ba chiar ar fi “pasat-o” şi altor bărbaţi, printre care poliţişti şi procurori. Unul dintre numele menţionate de ea în plângerea depusă la DIICOT despre care a spus că ar fi violat-o este şi cel al comisarului-şef Ion Voicu, fost comandant al IPJ Olt, înlocuit, zilele trecute, cu un oficial din IGPR, comisarul-şef Mihai Pruteanu. Acuzaţiile poliţistei nu au fost încă dovedite, ancheta fiind în derulare.

Ion Voicu a depus, la finele săptămânii trecute, o plângere penală de denunţ calomnios la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina pe numele poliţistei şi este decis să îi ceară importante daune materiale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările