Inspectorul şcolar general Felicia Man, destituit. 13 şefi de inspectorate din ţară, pe lista neagră a ministrului Pop

Inspectorul şcolar general Felicia Man, destituit. 13 şefi de inspectorate din ţară, pe lista neagră a ministrului Pop

Decizia prin care prof. Felicia Man a fost destituită ar fi fost transmisă prin fax vineri după-amiază FOTO: arhiva Adevărul

Felicia Man, inspector şcolar general al IŞJ Olt, figurează pe lista celor 13 şefi de inspectorate din ţară pentru care, în urma evaluării activităţii manageriale, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a hotărât destituirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul de stat Gigel Paraschiv a semnat vineri după-amiază ordinul prin care cei 13 sunt înlăturaţi din funcţie, acesta declarând pentru Mediafax:  „Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de managemnt şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continua“.

Felicia Man conduce Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt din iulie 2012, fiind inspector şcolar general cu concurs. Numele său a fost vehiculat la un moment dat pentru un post de secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Pe lista neagră a ministrului Liviu Pop se mai regăsesc şefii inspectoratelor şcolare din următoarele judeţe: Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.

 

citeste totul despre: