Informaţii incredibile din raportul Internelor. Adjunctul IPJ Olt ar fi minţit legat de ora la care a fost anunţat de dispariţia Alexandrei

Informaţii incredibile din raportul Internelor. Adjunctul IPJ Olt ar fi minţit legat de ora la care a fost anunţat de dispariţia Alexandrei

Comisarul-şef Nicolae Alexe  nu a luat m[suri imediate pentru salvarea Alexandrei

Informaţie uluitoare despre modul cum s-a intervenit sau mai degrabă cu nu s-a intervenit la Caracal pentru salvarea Alexandrei Măceşanu. Un val de minciuni a ajuns până la vârful poliţiei. Încercând să scape, adjunctul de la poliţia judeţului Olt şi-ar fi minţit şeful atunci când a fost întrebat când a aflat despre dispariţia Alexandrei. Informaţia apare în raportul Ministerului de Interne, prezentat şi în CSAT .

Comisarul-şef Nicolae Alexe era la comandă în ziua dispariţiei Alexandrei, fata de 15 ani care a fost răpită de Gheorghe Dincă în Caracal, pentru că şeful IPJ Olt era în concediu. El ar fi trebuit să fie creierul operaţiuilor de căutare şi ar fi trebuit să ia nişte decizii specifice, care sunt reglementate, în cazul dispariţiei unui minor.
 
În raportul Corpului de Control, care a fost trimis şi la CSAT, scrie că Alexe l-a minţit pe superiorul lui în momentul în care şeful IPJ Olt s-a întors din concediu şi l-a întrebat ce s-a întâmplat în ziua de joi. El i-a spus şefului său că a fost anunţat mult mai târziu de dispariţia Alexandrei, deşi orele sunt trecute foarte clar în raport.
 
În ziua în care Alexandra suna la 112 pentru a anunţa că a fost răpită, Nicolae Alexe a participat, între orele 11.00 şi 13.00, la bilanţul poliţiei Potocoava, iar de la 13.00 la 16.00 a fost la o altă şedinţă de bilanţ, în oraşul Scorniceşti.
 
În acest interval, Alexe a fost sunat de poliţişti din subordine de cel puţin cinci ori. Primul apel a fost la 11.44. Au urmat alte telefoane care îl anunţau că în judeţ a fost semnalată dispariţia unei minore. La 15.30 a fost sunat chiar de purtătorul de cuvânt al inspectoratului, care îi semnala că jurnaliştii vor să ştie mai multe despre dispariţia Alexandrei.
 
Totuşi, Alexe nu a luat atunci nicio măsură. A rămas până la finalul şedinţelor de bilanţ şi abia la ora 20.00 a constituit punctul de comandă pentru dispariţia de minori, la aproape şapte ore după apelurile Alexandrei la 112, arată digi24.ro. În raportul Corpului de control al MAI se arată că, neluând aceste măsuri, comisarul a limitat posibilitatea implicării unui număr adecvat de poliţişti specializaţi în cazuri de dispariţie de minori.
 
Conform unui raport MAI, prezentat în şedinţa CSAT, obţinut în exclusivitate de Digi24, poliţistul care a preluat apelul 112 a dat dovadă de o atitudine arogantă, superioară şi autosuficientă. Au fost încălcate mai multe proceduri, atât de operatorii 112, cât şi de poliţiştii din teren. De asemenea, raportul arată că o aplicaţie care ar permite ca, în timp real, în momentul în care este semnalată o faptă gravă la 112, informaţia să ajungă la structurile de conducere ale Poliţiei Române şi, inclusiv, la Ministerul de Interne, nu funcţiona.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: