Inconştienţă şi tupeu la Slatina: poliţist local, accidentat de patroana unei farmacii ce urma să fie amendată

Inconştienţă
şi tupeu la Slatina: poliţist local, accidentat de patroana unei farmacii ce
urma să fie amendată

Poliţistul local slătinean a fost rănit de o şoferiţă inconştientă  (FOTO: Mugurel Manea)

Un incident cum mai mult în filme poate fi văzut s-a petrecut în Slatina, marţi seară, 12 august. Un poliţist local a fost accidentat în centrul oraşului de către o şoferiţă ce urma să fie amendată pentru staţionare neregulamentară. Sub pretextul că urma să îi prezinte documentele, şoferiţa cu pricina a demarat în trombă cu maşina personală, nu înainte de a-l „agăţa” pe poliţistul local care încerca să o oprească.

Incidentul s-a petrecut sub ochii a mai multor slătineni aflaţi întâmplător în centrul Slatinei la ora respectivă, 19.00. Mai exact, totul a avut loc pe strada Libertăţii, la Fântâna Speranţei. Trei autoturisme aşteptau la un control al unui echipaj al Poliţiei Locale deoarece fuseseră suprinse că staţionau într-un loc nepermis. După ce primii doi conducători auto au fost sancţionaţi, la rând urma autoturismul unei şoferiţe de 29 de ani, patroană – cum a fost stabilit ulterior – a unei farmacii al cărei punct de lucru se află chiar în zona cu pricina, vizavi de sediul Poştei.

Doar că, sub pretextul că trebuie să se urce în maşină pentru a le prezenta poliţiştilor documentele cerute, şoferiţa cu pricina, pe numele ei Maria C., a demarat în trombă de lângă echipajul de poliţie, nu înainte de a-l accidenta pe unul dintre membrii săi. Astfel, acesta a fost “agăţat” cu partea din stânga-faţă a maşinii menţionate, fapt ce l-a aruncat la pământ.

“Incidentul s-a soldat cu rănirea unui om al nostru de către o conducătoare auto care nu s-a legitimat, deşi, iniţial, a dat impresia că se va conforma indicaţiilor patrulei noastre. Numai că persoana cu pricina a fugit de la faţa locului, rănindu-l pe unul dintre membrii echipajului. Se poate spune că omul nostru a avut noroc deoarece, dacă acesta ar fi fost surprins frontal de maşină, îi putea rupe piciorul. Conducătoarea auto cu pricina s-a întors mai târziu la locul incidentului, după ce şi-a parcat maşina la câteva sute de metri (în parcarea sediului Direcţiei Finanţelor, n.a.), moment în care a fost sancţionată contravenţional pentru gestul ei”, a declarat Adrian Pop, şeful Poliţiei Locale Slatina.

Poliţistul local rănit a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate, rana fiind una relativ uşoară (luxaţie, n.r.). El urmează ca, astăzi, să se prezinte la medicul legist.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt au precizat că şoferiţa nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii incidentului, acesteia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.

“În acest caz au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Conducătoarea auto a fost sancţionată de Poliţia Rutieră Olt, care i-a suspendat acesteia permisul de conducere pe trei luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: