Incendiul de la groapa de gunoi din Caracal încă nu a fost stins. Garda de Mediu va amenda primăria cu 40.000 lei

Incendiul de la groapa de gunoi din Caracal încă nu a fost stins. Garda de Mediu va amenda primăria cu 40.000 lei

Incendiul izbucnit, marţi după prânz, 13 august 2019, la o groapă de gunoi situată la ieşirea din municipiul Caracal, nu a fost stins nici până la această oră, zeci de pompieri fiind angrenaţi, în cele peste 20 de ore de când luptă cu flăcările, în acţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii încă nu au stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiului, însă Garda de Mediu s-a sesizat şi va amenda Primăria Caracal, care este deţinătoarea acelui teren. Pe amplasamentul respectiv ar fi trebuit să fie depozitate doar resturi vegetale, în schimb zona s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Cert este că depozitul nu era autorizat pentru gunoiul menajer, motiv pentru care se va aplica o amendă de 40.000 lei, impunându-se, totodată, măsura desfiinţării acestui depozit şi igienizarea zonei în termen de cel mult 3 luni.

În operaţiunea de stingere a incendiului care a cuprins aproximativ 1.000 m.p. au fost implicaţi, de ieri după prânz şi până în prezent, peste 60 de pompieri militari din mai multe structuri ale ISU Olt. Au intervenit de asemenea şi pompieri de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din Caracal, care au adus şi utilaje grele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: