Imagini greu de privit, cu doi câini incendiaţi, surprinse în vecinătatea adăpostului pentru animale din Slatina

Imagini greu de privit, cu doi câini incendiaţi, surprinse în vecinătatea adăpostului pentru animale din Slatina

Reprezentanţii unui ONG care luptă pentru drepturile animalelor au postat pe pagina proprie de Facebook fotografii surprinse în vecinătatea adăpostului public pentru câini de la Sărăceşti, Slatina, judeţul Olt, totodată acuzând responsabilii adăpostului că administrează un „lagăr de exterminare“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activiştii din Slatina spun că fotografiile au fost făcute chiar de ei, în seara zilei de duminică, 30 aprilie. Au fost alertaţi de crescătorii de animale din zona Sărăceşti că foarte aproape de vechiul drum de la grădina zoologică, în vecinătatea adăpostului pentru câini administrat de Primăria Slatina, doi câini au fost arşi, cel mai probabil de vii.

Patru persoane recunoscute în Slatina ca apărătoare ale drepturilor animalelor s-au deplasat la locul indicat, descoperind grozăvia. Fotografiile făcute au ajuns, ulterior, pe pagina de Facebook - MDPA Miscarea Dreptate pentru Animale, care le-a postat luni-dimineaţă, cu următorul comentariu:

„Romania 2017........... 😈
Slatina judetul Olt
La poarta adapostului public de la Saracesti au fost descoperite aceste imagini groaznice.
Voluntarii care au descoperit imiginile au anuntat autoritatile, politie/ DSVSA!
Adapostul primariei Slatina este un lagar de exterminare unde cainii sunt omorati fara respectarea legislatiei!  😈
Puteti trimite mesaje primariei Slatina la adresa de mail: office@primariaslatina.ro“.

„Sunt doi dintre câinii din zonă“

Cecilia Romaniuc, profesor pensionar, cea care de ani de zile încearcă să normalizeze relaţiile cu responsabilii Primăriei Slatina şi să impună condiţiile cerute de lege în adăpostul public (adăpost care în ultimii ani a trecut prin diverse forme de administrare, de la contracte cu firme private, până la revenirea, în 2016, la serviciu public în structura Primăriei Slatina), a declarat că este una dintre persoanele care s-au deplasat duminică la poarta adăpostului. „Pe noi ne-au sesizat oamenii care îşi pasc animalele în acea zonă. Din resturile de blăniţă i-am şi recunoscut, sunt doi dintre câinii care stau în zonă, câini pe care Bogdan Apostoliceanu (n.r. – directorul serviciului public de ecarisaj) i-a capturat şi, la protestele noastre, i-a eliberat, dar pe care, după, a încercat să-i alunge cu petarde. Aceşti câini, care nu sunt agresivi, s-au speriat şi s-au îndepărtat puţin. Cei doi sunt dintre ei, erau 12, patru au rămas atunci în adăpost, cred, acum mai sunt şase. Nu vă puteţi închipui c-a fost acolo. Probabil i-au legat unul de altul cu o funie, cu ceva, unul avea şi un picior rupt, i-au torturat, după care au pus peste ei benzină şi le-au dat foc. Este ceva de neimaginat. Noi, normal, nu acuzăm pe cineva anume, dar Poliţia trebuie să descopere. Am sunat la 112 şi au venit imediat, mai întâi patru agenţi, după care şi ofiţerii de la Criminalistică“, a declarat pentru Adevărul Cecilia Romaniuc.

Reacţia Primăriei Slatina

Postarea iubitorilor de animale şi reacţiile cititorilor la vederea fotografiilor au determinat, astăzi, 2 mai, o reacţie şi din partea Primăriei Slatina, care, printr-un comunicat, a transmis următoarele:
„Primăria municipiului Slatina respinge cu fermitate şi dezminte că fotografiile postate în data de 1 mai a.c. pe o reţea de socializare de către o aşa-zisă „asociaţie non-guvernamentală” numită Mişcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) Bucureşti ar avea vreo legătură cu Primăria Slatina sau cu Adăpostul canin de la Sărăceşti din subordinea Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân Slatina. De asemenea, Primăria Slatina respinge categoric şi acuzaţiile ce însoţesc fotografiile mai-sus menţionate. Considerăm pozele şi acuzaţiile drept o încercare de manipulare a populaţiei, diriguitorii MDPD omiţând că asemenea acuzaţii pot fi uşor verificate“, se spune în comunicat.

În acelaşi comunicat se mai transmite faptul că  „Primăria municipiului Slatina îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată Mişcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) Bucureşti după finalizarea anchetei dispusă deja de autorităţile competente“, asta pentru că „ONG-ul menţionat nu a considerat să aducă dovezi mai substanţiale decât o serie de fotografii şi acuzaţii care nu indică în niciun fel vreo legătură directă cu autorităţile locale“. Postarea asociaţiei respective o puteţi vedea AICI.

„Se fac audieri, chiar astăzi“

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Alexandra Dicu, a confirmat că în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept. „Astăzi colegii mei audiază persoane în dosar“, a mai precizat cms. Alexandra Dicu, neputând preciza dacă sunt persoane direct acuzate.
           

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: