Haine de marcă vândute la preţ de chilipir. Ce a păţit o tânără care încerca să facă o astfel de „afacere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul postat pe Internet şi însoţit de această fotografie a fost văzut şi de falşii clienţi ai tinerei
Anunţul postat pe Internet şi însoţit de această fotografie a fost văzut şi de falşii clienţi ai tinerei

O tânără de 30 ani a încercat să vândă pe Internet haine care în magazin costă aproximativ 6.500 euro şi pe care femeia le oferea la doar 2.000 lei.

Clienţii tinerei ar fi trebuit să fie persoane doritoare să se afişeze cu îmbrăcăminte de marcă, pentru care „eticheta“ este foarte importantă. Astfel, tânăra a scos la vânzare pe Internet două geci şi şase perechi de pantaloni care ar valora împreună aproximativ 6.500 euro. Există însă suspiciunea că hainele, care se vindeau la 2.000 lei „pachetul“ sunt de fapt copii ale unei renumite mărci vestimentare.

„Astăzi, 21 noiembrie 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean OLT - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o platformă de vânzări online a fost postat un anunţ prin care erau oferite spre comercializare mai multe articole vestimentare  (geci şi blugi), purtând inscripţia unor mărci premium de renume.

Cu această ocazie, o femeie, de 30 de ani, a fost depistată într-o parcare din municipiul Slatina, având în portbagajul autoturismului personal mai multe articole vestimentare pe care le oferea spre comercializare. Aceasta oferea spre vânzare două geci şi 6 perechi de blugi, contra sumei de 2.000 de lei. Valoarea unor astfel de produse originale se ridică la aproximativ 6.500 de euro. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au indisponibilizat marfa despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi contrafăcută.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea caracterului contrafăcut/original al obiectelor ridicate şi pentru stabilirea prejudiciului adus titularului mărcilor respective.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care îl prejudiciază pe titularul de marcă", faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/ 1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice“, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite