VIDEO Grindină, beciuri inundate şi curţi măturate de apă în Olt. „Nu mai alegem nimic, e prăpăd“

VIDEO Grindină, beciuri inundate şi curţi măturate de apă în Olt. „Nu mai alegem nimic, e prăpăd“

La Morunglav pompierii au scos apa cu pompele din beciuri

Ploaia, dar mai ales grindina au făcut ravagii în judeţul Olt, apa intrând în curţi şi în beciuri, iar culturile fiind compromise de grindină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii ISU Olt au fost solicitaţi să intervină, vineri-seara, în comuna Morunglav, unde patru gospodării au fost afectate considerabil de apa cursă de pe versanţi. În trei dintre gospodării apa a pătruns şi în beciuri, în timp ce într-o a patra a ajuns şi în locuinţă, pompierii acţionând peste patru ore pentru a-i scăpa pe proprietari de cantităţile mari de apă acumulată.

 

 

 

În Pârşcoveni, în schimb, şi parţial şi în comuna vecină, Şopârliţa, grindina a fost cea care a pus probleme mari, distrugând în bună parte culturile din grădini şi livezi, urmele dezastrului de vineri-seara fiind prezentate de locuitorii din Pârşcoveni pe reţelele de socializare (video). Şi legumele, dar şi viţa-de-vie şi pomii au fost compromise, cetăţenii din Pârşcoveni spunând că aşa dezastru n-au întâlnit niciodată. 

În câteva minute, pământul s-a acoperit de gheaţă la Pârşcoveni

 „Nu mai alegem nimic, e prăpăd“, spun sătenii, menţionând că au fost afectate de grindină îndeosebi satele Pârşcoveni, Butoi şi Olari. În câteva minute s-au strâns cantităţi impresionante de gheaţă, urmările fiind constatate la adevărata amploare de-abia astăzi.

Pentru judeţul Olt au fost emise vineri, 15 iunie 2018, pe tot parcursul zilei, mai multe avertizări meteo de fenomene imediate (now casting), pentru diverse zone ale judeţului, alte avertizări fiind emise sâmbătă, 16 iunie 2018, preponderent pentru zona de nord a judeţului Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările