Greu şi la simulări: Un elev din Balş a fost surprins copiind

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre elevii din judeţul Olt dovedesc că nu au învăţat nimic din experienţele anilor trecuţi în ce priveşte modul de derulare a examenelor finale sau inclusiv a simulărilor. Luni – 3 martie, chiar în prima zi a simulării probei scrise la Limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat 2014, un elev de la Liceul Teoretic “Petre Pandrea” din Balş a fost surprins copiind. El a fost eliminat automat.

Elevii din clasa a XI-a si a XII-a au sustinut, luni - 3 martie, prima simulare a probelor din cadrul Bacalaureatului 2014, proba scrisă la Limba şi literatura română. La fel ca şi în cadrul examenului de bacalaureat, şi la aceste simulări, subiectele sunt diferenţiate în funcţie de profil, astfel că elevii de la profilul Uman au avut alte subiecte fatţă de elevii de la Real şi Tehnologic. Subiectele de la simularea probei de Limba şi literatura română au fost structurate pe trei cerinţe mari şi late, fiecare fiind notate cu 30 de puncte şi cu 10 puncte din oficiu. Pentru rezolvarea celor trei subiecte, liceenii au avut la dispozitie durata standard de trei ore. Rezultatele vor fi afişate pe data de 14 martie şi nu vor exista contestaţii, rolul simulărilor fiind acela de a- obişnui pe elevii în cauză cu atmosfera şi subiectele examenului de bacalaureat cu care vor da piept anul acesta sau anul viitor. De menţionat că nici notele nu vor fi trecute în catalog.

În judeţul Olt, prima a simulării Bacalaureatului 2014 a decurs în general fără incidente, excepţie făcând cazul unui elev în clasa a XI-a din oraşul Balş. Mai exact, elevul cu pricina, care a susţinut proba scrisă la Limba română, a fost surprins de către profesorii supraveghetori din sală în timp ce copia dintr-un manual de profil. El a fost eliminat automat, dar, din fericire pentru el, experienţa ar trebui să-i fie învăţătură de minte pentru vara anului viitor, când va susţine examenul cu adevărat. De data aceasta, el a scăpat “ieftin”: nu se va mai prezenta la celelalte probe simulării examenului şi tot episodul va rămâne doar un experiment ratat pentru el.

Potrivit informaţiilor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, la simularea primei probe la Limba română figurau ca fiind înscrişi 4.371 elevi din clasa a XI-a, dar s-au prezentat cu 809 mai puţini. Elevii de clasa a XII-a au dovedit o indiferenţă şi mai mare: dintre cei 3.512 elevi ce trebuia să participe la prima probă scrisă, s-au prezentat cu 903 mai puţini.

Miercuri – 5 martie, simularea Bacalaureatului 2014 va continua cu proba scrisă obligatorie a profilului, apoi vor urma: 7 martie - proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar pe 14 martie - afişarea rezultatelor.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei liceu, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului Profesoral. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog. Probele din prima sesiune reală a examenului de bacalaureat 2014 vor fi susţinute de absolventii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie. Cursurile pentru elevii care termină liceul în această vară se vor încheia pe 30 mai. Procentul de promovare în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 a fost în judeţul Olt de 43,44 %.

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Cea mai bună elevă traducătoare din România ar pleca din ţară, dar nu poate

Mai bine de jumătate dintre liceenii din Olt ar pica mâine BAC-ul

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite