Gata cu concursurile: funcţiile de director, atribuite doar pe criterii politice, potrivit proiectului de cod administrativ pregătit în Parlament

Gata cu concursurile: funcţiile de director, atribuite doar pe criterii politice, potrivit proiectului de cod administrativ pregătit în Parlament

Vicepreşedintele PSD spune că noul cod va oficializa, de fapt, situaţia practicată de fiecare partid care ajunge la putere FOTO: arhiva Adevărul

Senatarul de Olt Paul Stănescu a declarat vineri, 16 iunie, că în Parlamentul României se lucrează la un nou cod administrativ, potrivit căruia funcţiile de conducere din instituţiile deconcentrate vor fi atribuite, în mod oficial, pe criterii politice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit senatorului Paul Stănescu, cel mai probabil în toamnă va fi adoptat în Parlamentul României un nou cod administrativ, potrivit căruia funcţiile de prefect şi directori de instituţii deconcentrate vor fi, oficial, politizate. Prefectul, subprefectul, precum şi directorii instituţiilor din teritoriu ar urma să fie numiţi imediat după instalarea guvernului şi să părăsească funcţiile tot prin decizia politicienilor care i-au instalat.

„Aşa mi se pare şi normal. De ce să ne mai ascundem după deget şi să spunem că e altceva, pentru că nu e“, a spus vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, preşedinte al organizaţiei PSD Olt, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Slatina.

„E o decizie politică, e aproape gata Codul administrativ în care toţi directorii deconcentratelor vor fi asimilaţi cu subsecretarii de stat, prefectul cu secretarii de stat, iar în momentul în care pleacă un guvern, pleacă toată lumea, în momentul în care vine, va veni fără concurs, fără să ne mai ascundem după deget şi să spunem că atunci când vine un guvern prefectul nu este numit politic. (...) Cei care vin în echipa asta nu înseamnă că sunt cei mai deştepţi din judeţ. Ei fac parte dintr-o echipă politică“, a spus Stănescu, răspunzând, astfel, unei întrebări venite din partea jurnaliştilor, care au vrut să ştie de ce PSD Olt susţine în continuare două cadre didactice aflate în funcţiile de inspector şcolar general-adjunct la IŞJ Olt, care s-au prezentat de două ori la concurs pe post, la Ministerul Educaţiei, şi au fost respinse de fiecare dată după proba scrisă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările