Fotografie de stradă la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“. Ora de arte vizuale s-a predat aplicat

Fotografie de stradă la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“. Ora de arte vizuale s-a predat aplicat

Expoziţia este deschisă până în 21 februarie 2018

O interesantă expoziţie de fotografie a fost deschisă oficial luni după-amiaza, timp de mai bine de o săptămână privitorii putând-o găsi în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoarea fotografiilor este artistul fotograf Petryna Dmytro, din Ivano Frankivsk (Ucraina), expoziţia fiind vernisată în cadrul ediţiei a VI-a a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, prin intermediul parteneriatului cultural pe care Slatina îl are cu Asociaţia Internaţională de Artă Fotografică „Euro Foto Art“ din Oradea, prin Clubul de Fotografie „Alutus“ Slatina şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.


„Dacă toată lumea anul acesta uneşte România, iată că noi depăşim graniţele. Expoziţia de faţă cuprinde o serie de lucrări cu tentă, să zicem, de stradă, dar este undeva în zona artisticului, privitorii au ce descoperi“, a spus fotograful Valeru Ciurea în deschiderea expoziţiei. Elevi de la două licee din Slatina, însoţiţi de profesori, au avut, astfel, parte de ora de arte vizuale chiar în mijlocul expoziţiei.

Despre autoare

Artista fotograf expozant s-a născut în anul 1974 în oraşul Ivano Frankivsk – Ucraina (în româneşte Stanislău) şi a început să fotografieze independent din anul 1991. Între anii 2005 - 2010 a lucrat ca fotograf de studio, iar în anul 2005 a devenit membru al Asociaţiei Fotografilor din Ucraina. Din partea Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică a primit distincţia AFIAP. În anul 2016 a obţinut distincţia EFIAP şi a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei Fotografice regionale Ucraina. Cu lucrările sale a participat la peste 20 de expoziţii de grup în Ucraina, Polonia, Olanda şi Germania, Slatina fiind cel de-al doilea oraş în care expune, după Oradea.


Exoziţia din foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina poate fi văzută până în 21 feruarie 2018, când va fi vernisată o nouă expoziţie.
 

citeste totul despre: