FOTOGALERIE: Darius Vâlcov - şomer de lux, candidat la Primăria Slatina

FOTOGALERIE: Darius Vâlcov - şomer de lux, candidat la Primăria Slatina

Toată lumea se aşteaptă ca Darius Vâlcov să revină pe scaunul de la Primăria Slatina părăsit “temporar” în urmă cu două luni

Nu este vorba despre un şomer oarecare, ci despre unul care se încadrează lejer în categoria celor numiţi “şomeri de lux”. Acesta este nimeni altul decât Darius Vâlcov (35 ani), soţul Laviniei Şandru. Fost primar al municipiului Slatina între iunie 2004 – martie 2012, el a condus oraşul sub sigla şi în numele PDL, formaţiune pe care a dirijat-o chiar din funcţia de preşedinte al filialei judeţene. Acum, Vâlcov este candid

Ştiri pe aceeaşi temă

Darius Vâlcov este, din 27 martie, ceea ce se cheamă un „şomer de lux”. De când a părăsit Primăria Slatina şi a demisionat din PDL, acesta nu are un serviciu. Practic, exceptând colaborarea ocazională cu filiala locală a Universităţii Agronomice şi de Medicină Veterinară Bucureşti, fostul edil al capitalei judeţului este şomer. Acest lucru este recunoscut oficial chiar de către Vâlcov în declaraţia de candidatură pentru Primăria Slatina depusă la Biroul Electoral Municipal cu prilejul alegerilor din 10 iunie. Astfel, în declaraţia cu pricina, la rubrica “Profesiune”, Vâlcov a scris “economist”, pentru ca, la rubrica alăturată “Ocupaţie”, acesta să menţioneze negru pe alb - “şomer”. Demisia acestuia cu nici măcar trei luni înainte de alegeri a fost însă gândită strategic şi a fost planificată până în cele mai mici detalii.

De la “primul act” al scenetei, respectiv conferinţa de anunţare a demisiei din PDL şi din fruntea Primăriei Slatina – pe 27 martie, până la actul al doilea – lansarea anunţului pe data de 1 aprilie cum că va candida ca şi independent pentru un nou mandat de primar, şi culminând cu actul al treilea – “înfierea” de către PSD şi conferinţa alături de Victor Ponta unde a fost anunţat ca şi candidat al PSD/USL pentru Primăria Slatina, totul indică un plan migălos dus la îndeplinire cu sânge rece de Vâlcov. Gurile rele spun că demisia acestuia din PDL şi trecerea la PSD a fost făcută de teama sa de a nu mai apuca alegerile din iunie în libertate din cauza mai multor dosare avute în vedere de DNA.
Cert este că fostul primar al Slatinei şi-a planificat îndelung mutarea, altfel este greu de explicat de ce a aşteptat atât de mult să facă un pas văzut anterior ca imposibil din partea unei persoane care a declarat de fiecare dată când era întrebat că PSD nu va reprezenta niciodată o opţiune pentru el.

A rămas fără permis de conducere cu trei zile înainte de plecarea de la primărie

Revenind la situaţia socio-economică a lui Darius Vâlcov, merită menţionat că, dacă ar fi să ne luăm după ce era scris în ultima sa declaraţie de avere postată pe siteul Primăriei Slatina înainte de „abdicare”, Vâlcov lasă impresia că este un român „sărac şi cinstit” şi că nu ar fi acumulat vreo avere în timpul celor opt ani petrecuţi în fotoiul de edil al capitalei de judeţ.
Mai precis, acesta pare a fi trăit doar din salariul de primar – cca. 35.500 lei/an, şi cel de profesor colaborator la filiala locală a Universităţii Agronomice şi de Medicină Veterinară Bucureşti (cca. 5.500 lei/an, n.a.). Deşi are permis de conducere, el nu deţine - scriptic - un autoturism propriu. A fost văzut însă des conducând maşina Primăriei Slatina când era pe funcţie, o limuzină Skoda Superb înmatriculată OT-22-WZW, maşină proprietate a uneia dintre “firmele de casă” ale municipalităţii sub domnia sa, respectiv Imobiliare Consloc Slatina. Ca un amănunt, Vâlcov a rămas, oficial, fără permisul de conducere cu trei zile înainte de demisie, adică din data de 25 martie a.c., după ce a fost surprins conducând limuzina menţionată cu 183 km/h pe autostrada A1, n.a.). Tot atunci, el a fost şi amendat cu suma de 315 lei pentru abaterea rutieră menţionată. La câteva zile, a obţinut o derogare de la Judecătorie pentru a putea conduce în continuare.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Paradoxal, Vâlcov nu are nici locuinţă proprie, preferând să lase impresia că locuieşte cu părinţii sau pe la prieteni, dacă este să ne luăm după aceeaşi declaraţie de avere. În familie există însă o mică comoară strânsă în intervalul 2002-2005 şi estimată la 55.000 de lei. Singura investiţie este la o firmă de leasing, unde soţia sa, Lavinia Şandru, deţine 50% din acţiuni estimate la 25.000 lei. În rest, spaţii goale pe declaraţie.

Armageddon sau praf în ochi ?

Anul trecut, în presa locală a răzbătut un document ce purta semnătura actualului primar interimar al Slatinei - Dan Bălăşescu, pe atunci viceprimar. Actul cu pricina a fost un veritabil “Armageddon” pe plan autohton, care dezvăluia că Darius Vâlcov ar fi avut o avere demnă de un şeic compusă din bani, vile şi apartamente răspândite în mai toată Europa, de la Bras Aix-en-Provence şi Strassbourg (Franţa), Como (Italia), Crans Montana (Elveţia) şi până în Bucureşti. Niciunul din imobile nu era trecut pe numele său, se arăta atunci în documentul cu pricina, ci erau pe numele surorii care lucrează şi locuieşte în Franţa, sau al unor prieteni foarte apropiaţi. Vâlcov a catalogat ulterior de mai multe ori că totul este o fantasmagorie, iar presupusul autor al documentului incendiar, Bălăşescu, a negat orice implicare.

În România există - pe hârtie, Legea nr. 115/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere publicată în M.O. nr. 263/28 octombrie 1996. Actul obligă orice demnitar nu doar la declararea averii pe numele său ori a rudelor, dar şi procedura controlului averilor acestora dacă există dovezi certe că unele bunuri ori valori nu au fost dobândite în mod licit. De asemenea, mai există o instituţie pompos numită Agenţia Naţională de Integritate, care, de asemenea, are un cuvânt de spus în sensul menţionat anterior. Până acum, Darius Vâlcov nu a fost deranjat de nimeni, deşi toată lumea are semne de întrebare în privinţa “sărăciei” afişate de acesta.
Trecând peste toate acestea, actualul candidat al PSD/USL pentru Primăria Slatina se pregăteşte să revină pe fotoliul cu masaj de mii de euro de la primărie deoarece se pare că niciunul dintre contracandidaţii săi nu a arătat până acum că se poate măsura cu el.


adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările