FOTO-VIDEO  2.500 de dansatori pe străzile Slatinei. A început festivalul-concurs al copiilor „Căluşul românesc“, organizat de 20 de ani în municipiu

FOTO-VIDEO  2.500 de dansatori pe străzile Slatinei. A început festivalul-concurs al copiilor „Căluşul românesc“, organizat de 20 de ani în municipiu

„Căluşul uneşte România“ a fost momentul care i-a reunit pe dansatorii prezenţi la a XXI-a ediţie a festivalului slătinean FOTO: Alina Mitran

Dansatori din jumătate de ţară au venit din nou la Slatina, unde miercuri, 19 iunie, a început festivalul-concurs „Căluşul Românesc“, cel mai important eveniment naţional de acest gen.

Ştiri pe aceeaşi temă


Peste 600 de căluşari alţi 1.900 de dansatori sunt prezenţi în capitala judeţului Olt, unde în perioada 19-21 iunie 2019 se desfăşoară festivalul-concurs „Căluşul Românesc“.  Sunt copii şi adolescenţi care au adus în prima zi a manifestării bucurie sinceră pe faţa privitorilor.

 

Slătinenii i-au putut admira încă de dimieaţă, când dansatorii au avut trei demonstraţii, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, la Consiliul Judeţean şi la Palatul Copiilor. După-amiază aceiaşi slătineni s-au oprit să-i admire pe parcursul paradei portului popular, organizată pe ruta Mac Auto – bulevardul A. I. Cuza – Vâlcea – Poştă – Magazinul Winmarkt, chiar dacă şi dansatorii, dar şi privitorii, au înfruntat cu greu căldura.

Parada s-a încheiat cu un nou moment care a scos la iveală ambiţia oltenilor de a demonstra cât de buni dansatori sunt, dar şi ce coregrafii care implică un număr mare de participanţi pot să facă.

Slătinenii s-au oprit să-i admire pe dansatori

După căluşul-sincron de Cartea Recordurilor din urmă cu doi ani, când peste 1.000 de căluşari au dansat simultan, şi momentul în care peste 2.000 de dansatori s-au reunit pe aceeaşi „sceană“, în acest an, la cea de-a XXI-a ediţie a festivalului, demonstraţia a purtat numele „Căluşul uneşte România“.

Căluşarii olteni, căiuţii din Moldova şi căluşerii din Transilvania au fost principalii protagonişti, însă la scurt timp şi-au găsit locul pe harta desenată pe Esplanadă, unde s-a desfăşurat totul, şi ceilalţi dansatori.

Dansul căluşarilor a fost şi plătit, conform tradiţiei. S-a întâmlplat la Consiliul Judeţean Olt

La moment au fost invitate şi oficialităţile, primarul Emil Moţ onorând invitaţia şi salutându-i pe oaspeţii veniţi din toată ţara, dar şi din peste 60 de localităţi ale judeţului. S-a filmat cu drona, s-au făcut urări, la scurt timp începând concursul.

Şi la această ediţie sunt oaspeţi de peste hotare, copiii din Ansamblul de cântece şi dansuri Mazurian "ELK" din Polonia şi Ansamblul folcloric ”OPINCUŢA” din Republica Moldova atrăgâd atenţia prin calitatea momentelor prezentate încă din timpul zilei.


Prima zi de concurs  s-a încheiat cu o competiţie între ansambluri, pe scena instalată special, peste 30 de momente fiind programate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: