FOTO  Cel mai tânăr prefect din ţară a fost înscăunat la Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul prefect al judeţului Olt, Cătălin Rotea (stg.), are 29 de ani... (FOTO: Mugurel Manea)
Noul prefect al judeţului Olt, Cătălin Rotea (stg.), are 29 de ani... (FOTO: Mugurel Manea)

Judeţul Olt are, în mod oficial, începând de sâmbătă – 7 septembrie, un nou prefect în persoana lui Cătălin Rotea (29 de ani). Acesta a depus jurământul în cadrul unei ceremonii derulate dimineaţă, în prezenţa mai multor oficialităţi judeţene şi locale, plus un ministru. De asemenea, printre cei prezenţi la ceremonie s-a aflat şi fostul prefect, Eugen Ionică. Ambii ocupanţi amintiţi ai fotoliului de prefect au fost “daţi” de PNL.

Ceremonia de învestire a început la ora 9.30, auditoriul fiind unul extrem de numeros, în pofida zilei libere. Au venit, printre alţii, angajaţi ai Prefecturii pentru a-şi vedea noul şef şi în realitate – nu doar din pozele publicate de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Olt – Paul Stănescu, edilul Slatinei – Minel Prina, secondat de ambii viceprimari Mihaela Stana şi Cristian Bircea, deputaţii pesedişti Emil Moţ şi Virgil Delureanu (ultimul fost subprefect, n.a.), Emil Marinescu - actual subprefect, directori de instituţii “descentralizate”, colegi de partid (PNL, n.a.) ai celui care urma să fie instalat prefect, dar nu au lipsit nici reprezentanţii fostei echipe de conducere a Prefecturii Olt în frunte cu Eugen Ionică, cel care a fost înlocuit, respectiv Dan Stoichicescu, şeful cancelariei acestuia. Nu au lipsit nici cei doi primari liberali de oraşe din judeţ, respectiv Cătălin Davidescu (Scorniceşti), şi Mădălin Teodosescu (Balş).

Prezent a fost şi ministrul liberal Mihai Voicu, ce deţine portofoliul pentru Relaţia cu Parlamentul, acesta fiind îndeaproape “păzit” de către deputatul Gigel Ştirbu din acelaşi partid, cel care a preluat, recent, conducerea organizaţiei judeţene a partidului. Voicu a preferat însă o atitudine rezervată şi a fost o prezenţă discretă în peisaj, lăsând derularea oficialităţilor pe seama trimisului Ministerului de Interne.

Astfel, cel care a oficiat festivitatea a fost secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, în prezenţa căruia noul reprezentant al Guvernului în judeţul Olt, Cătălin Ştefan Rotea (29 de ani), a depus jurământul. După obişnuitul discurs de mulţumiri pentru încrederea acordată la adresa conducerii Guvernului - şi nu numai, Rotea a promis celor prezenţi că va încerca să aducă o nouă imagine instituţiei Prefecturii, cam “şifonată” din cauza atitudinii infatuate a fostului deţinător al funcţiei.

“Obiectivul meu în această funcţie este ca instituţia prefectului să se transforme în instituţia cetăţeanului şi îmi doresc ca, pe parcursul acestui mandat, fiecare locuitor al judeţului Olt să se simtă respectat la Prefectura Olt, dar, mai ales, să simtă că instituţia prefectului este în slujba comunităţii”, a declarat noul prefect de Olt, Cătălin Rotea.

Prefect la 29 de ani

Noul prefect de la Olt are 29 de ani şi este absolvent al facultăţilor de Ştiinţe Economice, respectiv Drept, din cadrul Universităţii din Craiova. Din 2006 până în 2011 a lucrat ca director regional de vânzări la o firmă privată, iar din 2011 până în luna aprilie a.c., când şi-a adjudecat concursul pentru şefia Gărzii de Mediu Olt, a fost administrator la propria firmă. Rotea este, totodată, secretar general al PNL Olt, iar la alegerile locale din vara anului trecut a câştigat un mandat de consilier judeţean. Până să fie delegat interimar la conducerea Prefecturii Olt, Rotea a îndeplinit funcţia de comisar-şef al Gărzii de Mediu Olt. El a demisionat, acum, din toate funcţiile politice. Postul eliberat de Rotea la Gardă va fi ocupat de Florin Homorean (proaspăt membru al PNL Olt, n.a.), care a mai condus anterior instituţia.

În ce îl priveşte pe fostul prefect, Eugen Ionică, acesta se întoarce la Garda Financiară Olt, instituţie de unde a fost detaşat ca prefect în luna mai a anului trecut. Ionică a solicitat, la sfârşitul lunii iulie a.c., încetarea detaşării sale la Prefectura Olt în contextul reorganizării ANAF. El urmează să susţină examen pentru a-şi păstra postul de jurist.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite