UPDATE Fost primar, rănit într-o explozie în gospodărie. Se află internat la Terapie Intensivă

UPDATE Fost primar, rănit într-o explozie în gospodărie. Se află internat la Terapie Intensivă

Conform primelor informaţii, fostul primar a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi mâini FOTO: arhiva

O explozie produsă din cauza acumulării de gaz, într-o gospodărie din comuna Găneasa, judeţul Olt, a dus la rănirea unei persoane, care a fost transportată la spital.

UPDATE ora 13,00 - Fostul primar al comunei Găneasa,Nicolae Preda, care a deţinut funcţia în perioada 2009-2012, se află în continuare la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, însă starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Deşi în cursul nopţii a fost intubat, s-a renunţat la această măsură şi respiră singur, este conştient, a precizat directorul medical al spitalului slătinean, medicul Cătălin Pătru. 

Pacientul a suferit, au stabilit medicii în urma unei reevaluări, arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului. Deşi gravitatea arsurilor nu este deosebit de mare, alte afecţiuni de care pacientul suferă ar putea interveni în evoluţia stării sale de sănătate.

UPDATE: Starea pacientului transportat, noaptea trecută, la sitalul din Slatina este gravă, a confirmat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cătălin Pătru. 

Nicolae Preda, 65 ani, fost primar al comunei Găneasa, judeţul Olt, rănit noaptea trecută într-o explozie produsă în gospodăria proprie, din cauza acumulării de gaz de la o butelie, are arsuri de gradul II pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, în special în partea superioară. Este internat în secţia de Terapie Intensivă a SJU Slatina, prin secţia de Arşi a spitalului. 

Pentru pacient s-a solicitat transferul într-o unitate specializată, însă nu s-a primit, până vineri, ora 9,00, acceptul de la nicio unitate sanitară. „Am solicitat inclusiv intervenţia COSU, până acum n-am reuşit. Sunt câteva spitale, în Bucureşti, transferul la Craiova, spre exemplu, nu ar însemna altceva decât îngrijirile care i se oferă aici“ , a declarat medicul Cătălin Pătru.


Nicolae Preda, primar al comunei Găneasa în perioada 2009-2012. FOTO: GDS

Ştirea iniţială

Un accident produs din cauza acumulării de gaze de la o butelie s-a înregistrat noaptea trecută în comuna Găneasa, judeţul Olt. Accidentul a avut loc în gospodăria fostului primar al comunei Găneasa, Nicolae Preda (65 ani), acesta fiind transportat la spital cu arsuri de gradul I pe faţă şi mâini.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, la locul evenimentului intervenind un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Ştire în curs de actualizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: