UPDATE Fost primar, rănit într-o explozie în gospodărie. Se află internat la Terapie Intensivă

UPDATE Fost primar, rănit într-o explozie în gospodărie. Se află internat la Terapie Intensivă

Conform primelor informaţii, fostul primar a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi mâini FOTO: arhiva

O explozie produsă din cauza acumulării de gaz, într-o gospodărie din comuna Găneasa, judeţul Olt, a dus la rănirea unei persoane, care a fost transportată la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 13,00 - Fostul primar al comunei Găneasa,Nicolae Preda, care a deţinut funcţia în perioada 2009-2012, se află în continuare la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, însă starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Deşi în cursul nopţii a fost intubat, s-a renunţat la această măsură şi respiră singur, este conştient, a precizat directorul medical al spitalului slătinean, medicul Cătălin Pătru. 

Pacientul a suferit, au stabilit medicii în urma unei reevaluări, arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului. Deşi gravitatea arsurilor nu este deosebit de mare, alte afecţiuni de care pacientul suferă ar putea interveni în evoluţia stării sale de sănătate.

UPDATE: Starea pacientului transportat, noaptea trecută, la sitalul din Slatina este gravă, a confirmat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cătălin Pătru. 

Nicolae Preda, 65 ani, fost primar al comunei Găneasa, judeţul Olt, rănit noaptea trecută într-o explozie produsă în gospodăria proprie, din cauza acumulării de gaz de la o butelie, are arsuri de gradul II pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, în special în partea superioară. Este internat în secţia de Terapie Intensivă a SJU Slatina, prin secţia de Arşi a spitalului. 

Pentru pacient s-a solicitat transferul într-o unitate specializată, însă nu s-a primit, până vineri, ora 9,00, acceptul de la nicio unitate sanitară. „Am solicitat inclusiv intervenţia COSU, până acum n-am reuşit. Sunt câteva spitale, în Bucureşti, transferul la Craiova, spre exemplu, nu ar însemna altceva decât îngrijirile care i se oferă aici“ , a declarat medicul Cătălin Pătru.


Nicolae Preda, primar al comunei Găneasa în perioada 2009-2012. FOTO: GDS

Ştirea iniţială

Un accident produs din cauza acumulării de gaze de la o butelie s-a înregistrat noaptea trecută în comuna Găneasa, judeţul Olt. Accidentul a avut loc în gospodăria fostului primar al comunei Găneasa, Nicolae Preda (65 ani), acesta fiind transportat la spital cu arsuri de gradul I pe faţă şi mâini.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, la locul evenimentului intervenind un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Ştire în curs de actualizare.

citeste totul despre: