Fiica infirmierei decedate din cauza COVID-19 a fost reinternată. Fusese externată la cerere

Fiica infirmierei decedate din cauza COVID-19 a fost reinternată. Fusese externată la cerere

Pacienta care s-a întors acum la spital a plecat acasă, la începutul acestei luni, la cerere FOTO: Shutterstock

O femeie pozitivă la noul coronavirus, care a cerut externarea la cerere la începutul acestei luni, a revenit în spitalul din Slatina, acuzând simptome. Medicii aşteaptă rezultatul testului. Mama pacientei, care era infirmieră la spitalul din Corabia, a decedat din cauza Covid-19 în 21 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia care luni, 6 iulie 2020, a revenit în spitalul din Slatina, acuzând simptome precum greaţă, vărsături, diaree, a cerut la începutul acestei luni externarea, în baza ordinului de ministru care permite externarea pacienţilor asimptomatici după cel puţin 10 zile de spitalizare.  Femeia nu a putut participa la înmormântarea mamei sale, fiind la rândul său testată pozitiv. La acest moment medicii aşteaptă rezultatul testului pentru noul coronavirus în cazul pacientei reinternate Dacă acesta va fi pozitiv, va fi greu de  determinat dacă este vorba de o reinfectare, sau de faptul că pacienta nu s-a vindecat, având în vedere că la externare femeia avea la ultimul test efectuat rezultat pozitiv. 

„Nu putem să spunem că este reinfectare, pentru că pacienta a plecat având patru teste pozitive, dar a plecat asimptomatică, s-au respectat condiţiile ordinului de ministru. (...) S-a întors cu greaţă, vărsături, scaune diareice. Aşteptăm rezultatul să vedem despre ce este vorba. A acuzat în primă fază lipsa mirosului, dar în acelaşi timp spunea că îi şi curge nasul, aici sunt nişte semne de întrebare“, a declarat şeful secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Marius Ionescu. 

Medicii se aşteaptă ca mulţi dintre pacienţii care cer externarea, sau refuză din start internarea, să revină

După decizia Curţii Constituţionale a României, care a suspendat obligativitatea carantinării,  obligativitatea izolării la domiciliu, dar şi internarea obligatorie până la două teste negative sau până la efectuarea a minimum 10 zile de spitalizare şi remiterea simptomatologiei specifice, medicii din spitale se aşteaptă la situaţiile în care pacienţii care cer externarea după doar câteva zile de tratament să revină, o parte, în spital. Spitalele au acum de raportat, în documentele oficiale, şi pacienţii reinternaţi. Este semnul clar că oficialii Ministerului Sănătăţii aşteaptă un val de pacienţi noi, având în vedere că persoanele cu test pozitiv care refuză internarea, sau cer externarea după doar câteva zile de tratament, primesc o simplă recomandare de a se izola pentru 14 zile de la testul pozitiv şi nimeni nu mai verifică dacă această recomandare este respectată. Se preconizează, pe de altă parte, reîntoarcerea în spital a unei părţi dintre cei depistaţi pozitiv. Este vorba de acele persoane asimptomatice la momentul testului pozitiv, sau cu simptome uşoare, a căror stare de sănătate se poate însă agrava.

„Noi în raportări avem rubrică de reinternaţi. «Reinternaţi reconfirmaţi», «reinternaţi negativaţi», «reinternaţi...», pentru că, bineînţeles, având în vedere situaţia, se aşteaptă să reinternăm o grămadă de oameni. Unde îi vom interna? Unde vom avea loc, nu am răspuns acum“, a mai spus dr. Ionescu.

Persoanele depistate pozitiv pot chiar refuza internarea în momentul în care li se transmite rezultatul testului, fără să mai fie nevoie să ajungă la spital. „Îţi asumi ca şi pacient toate consecinţele. Faptul că te izolezi la domiciliu, faptul că dacă transmiţi cu bună ştiinţă o boală contagioasă eşti pasibil de consecinţe penale... (...) În momentul de faţă nu mai ţine nimeni cont de ce spunem noi. Dacă vrei să te izolezi, bine, dacă vrei să pleci acasă, iarăşi bine, noi în momentul de faţă nu mai avem absolut nicio putere. La ora actuală este o debandadă totală în rândul pacienţilor, care nu mai vor să mai rămână, ei nu cred în virus, «e 5 G-ul, Oculta Mondială, testele nu sunt reale, voi le falsificaţi, vreţi să omorâţi oameni de COVID...». Am ajuns de la «noi stăm acasă pentru ca voi să puteţi veni la muncă», la «nenorociţilor, sclavi ai sistemului şi ai tuturor guvernanţilor»“, a mai spus şeful secţiei Boli Infecţioase.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările