Fata de 16 ani a cărei dispariţie tatăl a anunţat-o după cinci luni este în Italia. Tatăl: „E minoră, dar au trecut graniţa ca şi cum s-ar fi dus să ia două pâini“

Fata de 16 ani a cărei dispariţie tatăl a anunţat-o după cinci luni este în Italia. Tatăl: „E minoră, dar au trecut graniţa ca şi cum s-ar fi dus să ia două pâini“

Tatăl care a anunţat, luni, 10 februarie 2020, la poliţie că fata sa a dispărut în toamna trecută a reuşit să ia legătura cu ea. S-ar afla în Italia, cu iubitul şi familia acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au fost sesizaţi astăzi că o fată în vârstă de 16 ani ar fi dispărut în 15 septembrie. A plecat spre şcoală, la un liceu tehnologic din Caracal, unde este elevă în clasa a X-a, însă nu a mai ajuns acasă la Fălcoiu, unde aceasta locuia temporar la bunicii săi.

Părinţii fetei ar fi ştiut încă de atunci că fata a plecat cu un băiat de vârstă apropiată, din Balş, cu care avea deja o relaţie. Tot cu el ar mai fi plecat şi cu câteva luni înainte, însă părinţii au reuşit să o aducă acasă. De data aceasta lucrurile nu au mai mers la fel de uşor, iar părinţii au optat pentru soluţia de a aştepta ca Aurelia Carmen Radu să-şi dea seama că s-a implicat într-o relaţie nepotrivită. Tatăl fetei, care este şofer şi efectuează curse internaţionale, s-a împacientat, în schimb, când un prieten l-a sunat şi i-a spus că a văzut-o pe Carmen în Italia.

I-am găsit acolo, ştim că sunt în Italia. Fata insistă că nu vrea să vină, că se omoară, că nu ştiu ce. Am şi eu experienţă, foarte-foarte mare. Aceşti traficanţi de femei ştiţi cum procedează, nu? Ia o femeie, o ia de nevastă., după care - «Vezi tu, nu prea avem de mâncare. Hai să ne băgăm pe omul ăla, să ne dea şi el ceva de mâncare. Şi de aici se ajunge la… Aşa e, sută la sută, că băiatul se trage din zona Balşului şi 99,99% sunt numai cu prostituate, cu femei la stradă», a declarat tatăl fetei, care spune că nu-şi explică în ce fel s-a produs trecerea frontierei, pentru că fata este minoră şi nu ar avea paşaport. „Au trecut ca şi cum – mă duc la magazin să iau două pâini. Nu are niciun fel de paşaport, e minoră. Şi ea, şi el“, a mai spus Marian Radu, tatăl fetei.

Pe de altă parte, situaţia şcolară a fetei este una problematică. Are sute de absenţe, situaţia neîncheiată, iar profesorii pot face dovada că au trimis familiei nenumărate înştiinţări, mediatorul din şcoală deplasându-se chiar la adresa comunicată de părinţi pentru a vedea ce se întâmplă, a explicat inspectorul şcolar-general Dana Ţîrcomnicu. Cum învăţământul până în clasa a X-a, inclusiv, este obligatoriu, fata rămâne în continuare în evidenţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: