Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu: „Ce caută doamna Dăncilă prin zone calde? Turcia, sultanatele, emiratele ne bagă-n Schengen?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o evidentă campanie pentru Alegerile Europarlamentare de anul viitor, Marian-Jean Marinescu a vorbit, la Slatina, despre bugetul european, dar şi despre cum vede prestaţia miniştrilor din Guvernul României care va asigura de la 1 ianuarie 2019 preşedinţia Consiliului UE, în aceeaşi intervenţie criticând-o pe Corina Creţu, comisarul care ar fi acceptat un buget mai mic pe Coeziune.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu s-a aflat, sâmbătă, 10 noiembrie 2018, la Slatina, participând la Colegiul Director al PNL Olt, o ocazie potrivită pentru a le vorbi şefilor organizaţiilor locale PNL despre ceea ce a putut sprijini ca raportor pe Transporturi, poziţie deţinută în prezent în Parlamentul European. Marian-Jean Marinescu vizează, de alfel, un loc eligibil pe listele pentru Parlamentul European viitor, fiind susţinut de organizaţia judeţeană a PNL Olt, în cadrul întâlnirii, la care a fost prezent şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, vorbindu-se şi despre ţinta PNL la Europarlamentare şi menţionându-se că e vorba de o „cifră cu 2 în faţă“.

Europarlamentarul nu a scăpat ocazia de a-i critica pe membrii guvernului, dar şi pe comisarul european Corina Creţu, vorbind despre pericolul ca România să piardă până la sfârşitul acestui an două miliarde euro din banii europeni şi aducând, cu acest prilej, în discuţie deciziile contradictorii ale guvernului privind sursa de finanţare pentru construirea spitalului regional promis pentru Craiova.

„Eu cred că ce ne trebuie nouă este Oltenia – Vestul Europei. De-aici până la Bucureşti ne putem duce şi pe ce avem“

„La noi în Oltenia un vot cred că se obţine cam de trei-patru ori mai greu decât în alte zone ale ţării, pentru că, asta este, au avut grijă cei de la PSD, după o guvernare locală de foarte lungă durată, să menţină această stare de sărăcie astfel încât să poată să manipuleze foarte uşor oamenii şi în continuare fac acest lucru. Uitaţi-vă la ce se întâmplă în infrastructură, uitaţi-vă la lipsa cheltuirii banilor europeni, vă spun că la sfârşitul acestui an sunt aproape două miliarde de euro pe care România poate să le piardă, şi să ştiţi că prin aceşti bani putea să finanţeze şi proiecte mari din zona Olteniei: calea ferată, autostrada, indiferent care-ar fi fost ea, Craiova – Piteşti, care mie mi se pare că nu ne trebuie, poate dumneavoastră aveţi o altă idee. Eu cred că ce ne trebuie nouă este Oltenia – Vestul Europei, pentru că de-acolo pot veni investiţii, din Vestul Europei poate să vină creştere economică, de-aici până la Bucureşti ne putem duce şi pe ce avem, dacă se face o centură la Slatina şi una la Balş s-a rezolvat problema.

După cum vedeţi Moldova se mişcă mult mai repede şi parlamentarii noştri bănuiesc c-au ajutat pentru autostrada Iaşi – Târgu-Mureş. Eu sunt cumva invidios pe acest lucru, pentru că ambele trasee, Iaşi Târgu-Mureş şi Bucureşti - Craiova – Lugoj ,eu le-am obţinut, prin negocieri complicate acum 5 ani, şi văd că la mine în Oltenia lucrurile întârzie foarte mult. De ce? Pentru că avem cel mai incompetent Guvern pe care l-am avut vreodată. Credeaţi vreodată că Olguţa Vasilescu, Stănescu, Manda, Fifor vor conduce România? Nu ştiu dacă dumneavoastră credeaţi, eu nu credeam niciodată. S-ajungem la acest nivel de ministru eu nu aş fi crezut. Şi să mai vină în frunte şi o doamnă, Dăncilă, care este zero complet, zero, nici asta nu m-am aşteptat, însă asta este realitatea şi din cauza asta România, şi noi toţi, suferă foarte mult“, le-a spus europarlamentarul delegaţilor din judeţ.

„Vine negocierea pe buget, ar trebui să se ducă să negocieze cu Merkel, cu Macron, nu cu sultanu’, emiru’ care nu ne-aduc absolut nimic“

Nu s-a oprit, însă, aici, ci a criticat „turneul de promovare“ al prim-ministrului României. „Credeţi că Turcia, sultanatele, emiratele, ne bagă în Shengen, credeţi acest lucru? Ce caută doamna Dăncilă prin zone calde?! Vine preşedinţia României la Consiliul de Miniştri, vine negocierea pe buget, ar trebui să se ducă să negocieze cu Merkel, cu Macron, nu? Cu alţi prim-miniştri, nu cu sultanu’, emiru’ care nu ne-aduc absolut nimic. Credeţi c-o primeşte cineva? N-o primeşte nimeni. Aşa am ajuns în această situaţie, din care trebuie neapărat să ieşim. (...) Noi trebuie să ne batem să ajungem la guvernare“, le-a spus Marian-Jean Marinescu oltenilor.
Intervenţia sa nu s-a încheiat însă aici, ci, vorbind despre viitorul buget al Uniunii, care urmează să fie votat, a ajuns şi la domeniile mari de finanţare, criticând-o pe Corina Creţu, comisar pentru Coeziune, pentru că ar fi acceptat foarte uşor o diminuare considerabilă a bugetului „care este la ea în bătătură“.

„Doamna e prim zone calde, dar săptămâna viitoare votăm bugetul european 2021-2027. Şi-acolo avem nevoie de bani pe Coeziune, avem nevoie de bani pe Agricultură, pe Transport, să facem în sfârşit... , să trecem munţii, că n-am reuşit  până acum. Sibiu-Piteşti cred că e prioritate. Pentru asta România, pentru că e preşedinţia care urmează, şi care negociază aceste politici, ar trebui să fie extrem de activă. Credeţi că va conduce Daea? Cum va fi Daea să conducă Consiliul de miniştri pentru Agricultură, sau Andruţa (n.r. - Andruşcă) la Economie, sau Şova la Transporturi, pe ceilalţi nu-i  ştiu, să ştiţi, nu le ştiu numele, că-s prea nuli, cum vor conduce negocierile?

Eu sunt raportor pe politica de Transport, deci pe banii care vin pe calea ferată şi pe autostrăzi, voi negocia cu un român, pentru că voi negocia această politică, după ce votăm acum, pe 22 noiembrie, în parlament, intrăm în negocieri cu Consiliul. Să sperăm că avem cu cine să negociem, şi cu oameni care să susţină nevoile României, să ştiţi că deocamdată  sunt probleme. (...) Noi suntem acolo şi vom susţine interesele României în politicile care ne interesază cel mai mult. Peste tot, dar în principal în Coeziune, în Agricultură şi-n transport. Dar să nu uitaţi că acuma e un comisar pentru Coeziune care se cheamă Creţu, Corina Creţu, dac-aţi auzit, care în ultima vreme a devenit foarte vocală, spune despre România tot felul de lucruri, probabil că mai vrea să fie o dată comisar, dar să nu uitaţi că fondul de Coeziune care e la ea în bătătură, la ea în responsabilitate, a scăzut de la 76 de miliarde, la 49 de miliarde. Păi tu, care eşti comisar de Coeziune, cum accepţi să-ţi taie banii în asemenea măsură?! Să nu uitaţi acest lucru, pentru că acuma văd că are tot felul de idei pozitive. E un pic mai sus decât Dăncilă, dar foaaaarte puţin mai sus decât Dăncilă. Ăştia sunt specialiştii pe care-i promovează PSD-ul“, a spus Marinescu, vorbind de asemenea despre o campanie de strângere de semnături prin care să-i determine pe guvernanţi să grăbească procedurile pentru construirea spitalului regional de la Craiova, cu bani europeni.

CITIŢI ŞI: Orban, despre inamicii de la Europarlamentare: „Ce-a fost mai rău în PNL s-a dus în gaşca lu’ Tăriceanu, ca să mănânce ca porcii roşii. Tăriceanu e un Dragnea mai mic“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite