Europarlamentarele de la Olt, vegheate de o “armată” de angajaţi ai M.A.I.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti, jandarmi şi pompieri vor supraveghea îndeaproape alegerile europarlamentare de la Olt
Poliţişti, jandarmi şi pompieri vor supraveghea îndeaproape alegerile europarlamentare de la Olt

Peste 1.400 de efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenate, astăzi, în judeţul Olt, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în timpul derulării alegerilor europarlamentare. De asemenea, “armata” de angajaţi ai ministerului menţionat vor avea şi misiunea de a proteja cele 376 de secţii de votare pe timpul alegerilor menţionate.

Autorităţile din judeţul Olt s-au pregătit pentru organizarea în condiţii cât mai sigure a alegerilor pentru Parlamentul European. Mai exact, pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului sunt angrenaţi astăzi peste 950 de poliţişti, 40 de poliţişti de frontieră, 250 de jandarmi şi 170 de pompieri. Dintre efectivele amintite, 745  de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) vor asigura protecţia celor 376 de secţii de votare, amplasate în 313 locuri. Alţi 290 de poliţişti şi 105 jandarmi se vor afla în stradă pe perioada desfăşurării procesului electoral pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

“Pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului sunt gata să acţioneze 186 de poliţişti, constituiţi în 41 echipe operative. Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 120 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Arestaţii din IPJ Olt de la Slatina, la vot

Exercitarea dreptului constituţional de a alege s-a manifestat şi în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Olt, unde, dintre cei 22 de persoane arestate preventiv, majoritatea - respectiv 20, şi-au exprimat dorinţa de a vota. De asemenea, la nivelul judeţului sunt şi patru arestaţi la domiciliu, dar niciunul dintre ei nu a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.

Reprezentanţii Poliţiei Olt avertizează populaţia că, potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot), votarea de două sau mai multe ori, ori introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni, la 3 ani, sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. Totodată conform art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor), oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni, la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
 

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite