FOTO VIDEO Europarlamentare 2014. Alegătorii din Slatina au votat „de plictiseală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii nu s-au înghesuit la vot   (FOTO: Mugurel Manea)
Slătinenii nu s-au înghesuit la vot   (FOTO: Mugurel Manea)

Alegerile pentru Parlamentul European nu au suscitat un interes deosebit în municipiul Slatina, cel puţin nu în prima parte a zilei. Cei mai mulţi locuitori ai urbei care au mers la vot au fost şi de această dată pensionarii. Cu toate acestea, alta a fost situaţia în mediul rural, unde, din datele Biroului Electoral Judeţean, prezenţa a fost mult mai semnificativă.

Slătinenii care au mers să voteze în prima parte a zilei de duminică – 25 mai, s-au urnit cu greu de acasă, mulţi dintre ei recunoscând franc că au venit la vot din plictiseală. Alţii s-au arătat dezamăgiţi de calitatea umană şi nu numai a majorităţii candidaţilor de pe listele din ţară pentru Parlamentul European şi au spus că au venit la vot din obişnuinţă deoarece aşa procedează la fiecare tur de scrutin şi aceasta nu pentru că ar avea pe cine alege, ci pentru a-şi exprima singurul mijloc de exprimare electorală.

“Să fiu sincer, azi am venit să votez în special ca să nu iasă un anume partid. Nu am avut pe cineva anume în cap când am plecat de acasă ca să îl votez, ci am venit hotărât fiind să pun ştampila pe oricine altcineva numai de la partidul ăsta – nu. Am şi eu dreptul la un vot şi nu am vrut să tratez totul cu indiferenţă că puteam să stau binemersi acasă. Aşa ar trebui să facă toţi: să voteze pe oricine, dar să voteze că e votul lor, e dreptul nostru”, a spus Mihai Duţu.

Nu aceeaşi părere a avut-o un alt slătinean, care a afirmat că a venit la vot ştiind demult cui îi va încredinţa votul la aceste alegeri.

“Eu am aşteptat alegeri pentru că am avut pe cine să votez. Nu cunosc personal persoana, normal, dar, din ce am văzut pe la televizor despre ea, mi s-a părut că ar merită să o votez faţă de restul. Oricum, eu am venit cam de fiecare dată la vot, nu prea am lipsit pentru că aşa mi se pare corect faţă de mine în primul rând”, a declarat Andrei Popa.

Dumitru Rusu face notă discordantă faţă de predecesorii săi anterior enumeraţi, acesta spunând că a venit la vot pentru că se plictisea acasă.

“Spre deosebire de alte campanii electorale, aceasta mi s-a părut mai <<colorată>>, dar, în acelaşi timp, şi mai plină de tupeu din partea unora şi tocmai de-asta nu vroiam să vin la vot. Dar m-am răzgândit aseară, plus că, să fiu sincer, mă şi cam plictiseam acasă pentru că şi la televizor numai de alegerile astea vorbesc. Nu mă interesează cine o să iasă, mie oricum toţi mi se par la fel de inutili în Parlamentul ăla European deoarece nu se vede nimic bun pentru noi, aici – în ţară”, a afirmat acesta.
 

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite