Este oficial: Slatina are parc industrial

Este
oficial: Slatina are parc industrial

Noul parc industrial al Slatinei este amplasat la marginea urbei, în apropierea unor importante firme...

La începutul aceastei săptămâni, Primăria municipiului Slatina a reuşit să obţină toate aprobările oficiale pentru funcţionarea legală a parcului industrial pe care autorităţile locale doresc să-l amenajeze la marginea urbei, pe un teren de 32 ha. aflat pe fostul DC 89, în zona comunei Milcov. Municipalitatea aşteaptă acum ofertele exacte ale potenţialilor investitori pentru terenul respectiv, ce va fi prevăzut de primărie cu toate utilităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul acestei săptămâni, în Monitorul Oficial a apărut documentul oficial ce menţionează şi dă undă verde funcţionării Parcului Industrial din municipiul Slatina, judeţul Olt, pentru tot terenul de 32 de hectare prevăzut de actele de înfiinţare ale obiectivului. Autorităţile locale îşi văd împlinit, astfel, unul dintre ţelurile propuse în urmă cu câţiva ani, demers ce a necesitat nenumărate pregătiri şi obţinerea a mai multe aprobări. Scopul înfiinţării parcului industrial urmăreşte crearea de noi locuri de muncă simultan cu reducerea şomajului, atragerea de noi firme în municipiu şi, automat, creşterea veniturilor la bugetul local în anii ce vor urma.

Până una-alta, următorul pas în activitatea noului parc industrial de la Slatina constă în organizarea de licitaţii pentru parcelele terenului de aproape 32 hectare - pe cât se va întinde obiectivul menţionat. Deocamdată, potenţialii investitori sunt aşteptaţi să se informeze despre facilităţile oferite de municipalitate în cadrul parcului industrial şi, deasemenea, să completeze o scrisoare de interes.

“Am obţinut titlul de <<Parc Industrial>> şi, pe data de 10 februarie, acest document oficial a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere legal, parcul industrial de la Slatina este, de-acum, funcţionabil. Avem deja zece investitori interesaţi care au şi depus scrisori de interes şi au solicitat anumite suprafeţe de teren pentru a le cumpăra sau concesiona. Undeva în cursul lunii aprilie este foarte posibil să şi scoatem primele parcele ale parcului industrial la licitaţie; eventual, dacă va fi cazul, se vor face negocieri. Până atunci noi centralizăm toate scrisorile de interes, pe site-ul nostru putând fi găsit şi un model al unei asemenea scrisori”, a declarat Ciprian Chiţoiu, director general al SC Parc Industrial SA Slatina.

Facilităţi “obraznice” pentru investitori

Terenul parcului industrial dispune deja de reţea de canalizare şi oferă viitorilor investitori posibilitatea de a se branşa la reţeaua electrică a oraşului. Primăria Slatina a alocat deja bani în acest an şi pentru amenjarea reţelei de apă aferentă parcului industrial. Pentru ca obiectivul să aibă şi un aspect atrăgător, municipalitatea intenţionează să modifice reţelele electrice în sensul de a le muta în subteran, să amenajeze parcări şi rampe de încărcat către calea ferată, precum şi drumuri de acces. Pentru toate operaţiunile de sistematizare a zonei urmează a fi depus în acest an un proiect pe fonduri europene. Parcul se află în apropierea unora dintre cei mai importante firme din oraş: Prysmian Cabluri şi Sisteme SA, Pirelii Tyres România, respectiv TMK Artrom SA.

“Încercăm să oferim facilităţi fiscale şi urbanistice importante viitorilor investitori din cadrul parcului industrial: să nu plătească taxe şi impozite pe proprietate la bugetul local, taxe pentru autorizaţia de construire - care ar fi destul de mari în mod obişnuit. Utilităţile publice le vom aduce tot noi în această zonă, investitorii urmând să nu plătească în acest sens ş.a.”, declara edilul urbei, Minel Prina, într-o conferinţă de presă de la finele anului trecut.

Primăria speră că atractivitatea planului de atragere a firmelor în incinta Parcului Industrial va duce la reducerea şomajului în oraş, care, în prezent, reprezintă oficial aproape 5.000 de persoane. Reamintim că un "parc industrial" reprezintă o zonă dedicată activităţilor preponderent industriale, însă şi de prestări servicii, de cercetare ştiinţifică, de birouri ori unor diverse antrepozite, care este situată, de regulă, la marginea oraşelor, în afara perimetrelor rezidenţiale.

 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Primăria Slatina, “şicanată” în amenajarea unui parc industrial de o comună limitrofă

Este oficial: HONSEL nu mai vine la Slatina

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: