Este oficial: Slatina are un nou city-manager în persoana lui Cristian Cismaru, verişor şi fost consilier al primarului Vâlcov

Este oficial: Slatina are un nou city-manager în persoana lui Cristian Cismaru, verişor şi fost consilier al primarului Vâlcov

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov (foto stg.), şi-a ales drept city-manager o persoană pe care o cunoaşte bine, respectiv Cristi Cismaru (foto dr.) - FOTO Mugurel Manea

Ceea ce se întrevedea la orizont a devenit literă de lege: noul city-manager al municipiului Slatina este Cristian Cismaru. Fost consilier personal al primarului Darius Vâlcov şi, de asemenea, ex-administrator unic al firmei ce a condus ani de zile un post tv aservit edilului, persoana în cauză este, de la finele săptămânii trecute, cea de-a doua persoană ca importanţă în Primăria Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Constantin Cismaru (27 de ani), fost consilier personal al primarului municipiului Slatina, Darius Vâlcov, este în mod oficial, începând de la finele săptămânii trecute, noul administrator public al municipiului Slatina. El a trecut “cu brio” de cele două probe ale concursului derulat la finele lunii octombrie. Interesant este că persoana în cauză a fost singurul candidat pentru cea de-a doua funcţie ca importanţă în Slatina.

Faptul că, la acest aspect, s-au adăugat şi alte amănunte ce bat la ochi, respectiv a fost consilier personal al edilului Darius Vâlcov, dar şi că s-a aflat la conducerea unui post local de televiziune aservit primarului vreme de ani buni (Olt TV Slatina, n.a.), a alimentat speculaţiile conform cărora funcţia scoasă la concurs urma să fie “rezervată” pentru cineva din anturajul edilului.

“Domnul Cristian Cismaru este, oficial, noul city-manager al Primăriei Slatina. El a semnat un contract de management pe care l-a negociat personal cu dl. primar”, a precizat Leonid Moisiu, şeful Direcţiei Management din cadrul municipalităţii.

Câştigător al unei curse unde a alergat de unul singur

Postul de city-manager al Primăriei Slatina a fost vacant din luna iunie, după ce fostul ocupant, Minel Prina, a fost ales consilier local, apoi viceprimar al urbei pe listele PSD/USL. De atunci şi până în luna octombrie, postul a fost vacant luni la rândul. Cristian Cismaru a obţinut nota 9 la prima probă a concursului din 29 octombrie - unde a fost singurul candidat eligibil, iar două zile mai târziu a promovat şi ultima probă – un interviu, cu nota 8,50.

El urmează să primească mai mulţi bani chiar decât primarul, ce ridică luna de la casieria instituţie aproape 4.500 lei, fără sporuri. Cristian Cismaru se întoarce, practic, la Primăria Slatina, după ce a fost consilier personal al edilului Darius Vâlcov, aflat la cel de-al treilea mandat consecutiv în fruntea capitalei judeţului Olt, şi care, acum, candidează pentru Senat din partea PSD/USL la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie.

Din luna iulie 2009, Cismaru a ocupat postul de preşedinte al Clubului Sportiv Municipal Slatina după ce a fost nominalizat de… Vâlcov, propunere aprobată de Consiliul Local într-o şedinţă din luna iunie 2009. A absolvit Facultatea de Litere, profil română-engleză.

Ce prevede fişa postului

City-managerul unei primării se subordonează doar edilului localităţii, dar se află pe picior de egalitate cu viceprimarii. Postul presupune un transfer de competenţă a administraţiei de la primar, viceprimari şi anumiţi directori de servicii din subordinea primăriei către o singură persoană - administratorul public. Acesta ţine locul primarului atunci când acesta lipseşte, este singurul ce are drept de semnătură şi de decizie.

Totodată, el are si calitatea de ordonator principal de credite, poate decide ce investiţii trebuie efectuate şi care nu-şi au rostul. Nu în ultimul rând, îl eclipsează pe directorul Direcţiei Economice deoarece poate întocmi singur bugetul local şi are capacitatea de a iniţia negocieri pentru contractarea de credite externe. Mai mult, el poate decide necesitatea emiterii de titluri de valoare în numele primăriei.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

NICIO SURPRIZĂ: Noul city-manager al Slatinei este o altă marionetă a primarului Darius Vâlcov

Primăria Slatina rămâne „în familie”: Cristian Cismaru, fost consilier al edilului Vâlcov, primeşte OK-ul pentru a fi noul city-manager al municipiului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: