FOTO VIDEO  Eroii neamului căzuţi pe front, omagiaţi la Slatina de ziua lor

FOTO VIDEO  Eroii
neamului căzuţi pe front, omagiaţi la Slatina de ziua lor

Ziua Eroilor la Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)

Ziua Eroilor a fost celebrată în municipiul Slatina la Cimitirul Eroilor, în prezenţa a peste o sută de persoane, majoritatea angajaţi ai instituţiilor descentralizate, membri a diverse partide, veterani de război ş.a. În premieră pentru această zi, s-au interpretat cântece patriotice şi s-au spus poezii de către un grup de copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestările dedicate Zilei Eroilor s-au derulat în intervalul 11.30 - 12.30, la Cimitirul Eroilor aflată vizavi de Liceul de Construcţii. Cele peste o sută de persoane prezente au asistat atât la discursurile susţinute cu această ocazie, dar şi la depunerile de coroane şi, în premieră pentru asemenea acţiuni în Slatina, la interpretarea unor cântece patriotice şi poezii de către grupul de copii „Voces Primavera”. Un grup de preoţi de la Episcopia Slatinei şi Romanaţilor au oficiat un serviciu religios cu acest prilej.

Un moment răscolitor a fost discursul susţinut de către Mihai Dumitru, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Olt, unul dintre puţinii participanţi la cel de-al doilea război mondial încă în viaţă. Vorbele sale, spuse din inimă şi având la bază experienţele de război îndurate pe front, au pus total în umbră celelalte discursuri plictisitoare şi goale de conţinut ale reprezentanţilor puterii politico-administrative a judeţului.

"Azi sărbătorim Înălţarea Domnului şi, cu respect şi cu recunoştinţă – Ziua Eroilor. În această zi pomenim pe toţi cei care s-au jertfit pe câmpul de luptă, în lagăre şi închisori pentru ţara lor, pentru neam şi pentru păstrarea credinţei strămoşeşti. Ei – eroii, prin curajul, vitejia, spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă împotriva duşmanului în numele iubirii de patrie, au dăruit ţării lor ce au avut mai scump: viaţa. Datorită lor noi trăim azi liberi şi independenţi, viitorul ţării noastre fiind asigurat. Faptele de arme rămân şi trebuie înscrise în memoria generaţiilor viitoare, în cartea de istorie a ţării. Cinstind trecutul, ne putem făuri viitorul. Noi, urmaşii, vă datorăm toată gratitudinea pentru suferinţele îndurate! Vă binecuvântăm amintirea şi vă cinstim memoria rugându-l pe Dumnezeu să vă odihnească în pace”, a spus Mihai Dumitru, după care a cerut celor prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria tuturor celor căzuţi pe fron, doleanţă ascultată de către toată audienţa.

Manifestările au continuat cu depunerile de coroane şi jerbe de flori, urmate, în final, de defilarea Gărzii de Onoare a municipiului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: