Eroii Revoluţiei, comemoraţi „clasic“ la Slatina: o slujbă scurtă, o colivă, câteva coroane şi un rămas bun spus în grabă

Eroii Revoluţiei, comemoraţi „clasic“ la Slatina: o slujbă scurtă, o colivă, câteva coroane şi un rămas bun spus în grabă

Puţini revoluţionari la evenimentul de la Slatina. (Foto: Alina Mitran)

În memoria eroilor Revoluţiei,  astăzi la Slatina s-a sfinţit o colivă, s-au citit două discursuri, iar la final câteva coroane au rămas sprijinite de un monument proaspăt renovat. Revoluţionarii nici măcar n-au mai simţit nevoia să ia cuvântul.

 

Eroii noştri au rămas nume încrustate pe un monument proaspăt renovat, de care-şi  împiedică privirea reprezentanţii unor instituţii ce au, ca sarcină de serviciu, şi depunerea de coroane. Slătinenii de rând au lipsit, cei care în 1989 au trăit la altă intensitate evenimentele au făcut-o, în cea mai mare parte, şi ei.

Sublocotenent Argherie Ion –Rotunda, maior Burcea Andrei – Caracal, Călin Adrian – Vlădila, sublocotenet Ciobanu Nicolae – Tufeni, Motohan Silviu – Traianu, sublocotenent Olaru Victor – Pârşcoveni, sublocotenent Popa Gheorghe Daniel – Drăgăneşti-Comani, Radu Gheorghe Ioan – Slătioara, Sasu Ion – Slatina, sublocotenent Sîrbulescu Iancu – Obârşia sunt tributul judeţului Olt dat Revoluţiei, sau ce-o fi fost, pentru că nici revoluţionarii nu mai ştiu astăzi cum să-i spună.

La 26 de ani de la Revoluţie - un eveniment care ne-a schimbat destinul - la Slatina am avut parte de manifestări organizate, altfel, ca la carte: cu slujbă de pomenire, cu sfinţirea colivei, cu discursuri  (doar două, niciunul al revoluţionarilor)şi depuneri de coroane, cu defilarea a ceea ce mai există, astăzi, la nivelul oraşului. Ca în fiecare an, nimic ieşit din comun, deşi mare parte dintre revoluţionarii cu care ne obişnuisem au lipsit. Ici-colo câte o pată de culoare, bisericuţe-bisericuţe peste tot, fiecare cu ai lui, înainte, în timpul şi la sfârşitul evenimentului „solemn“.

Dincolo de eveniment rămâne, însă, pe soclul troiţei proaspăt restaurate, un mesaj pe care ar trebui să-l păstrăm în memorie, măcar pentru momentele când ne-ntrebăm ce-o mai fi de făcut:
NOI NU AM MURIT PENTRU LAŞITATE, CONFORMISM, INDIFERENŢĂ, APATIE!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Evenimentul s-a organizat „ca la carte“

Imagini din aceeasi galerie
  • Evenimentul s-a organizat „ca la carte“
  • Prefectului Silviu Neacșu i s-a prezentat onorul
  • Delegația PSD
  • Delegația ALDE
  • Delegația UNPR
  • Delegația PNL
Distribuie imaginea
citeste totul despre: