Elevi ai celui mai vechi liceu din Slatina au scris poveştile personalităţilor slătinene

Elevi ai celui mai vechi liceu din Slatina au scris poveştile personalităţilor slătinene

A patra lucrare editorială a unui colectiv de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ a fost lansată joi, 14 noiembrie 2019, la Atelierul Cultural Victoria.

 

Un colectiv de peste 40 elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina, coordonaţi de prof. Gheorghe Moise, a scos de curând de sub tipar lucrarea „Personalităţi slătinene în istoria României“, fiind, în fapt, al patrulea demers de a pune laolaltă informaţii necesar de ştiut pentru cei care îşi iubesc oraşul.
De la exponenţii marilor familii boiereşti, la filantropi, scriitori, gazetari, politicieni, istorici, învăţători, artişti, ingineri de renume, critici şi istorici literari, medici, diplomaţi, cercetători etc., 55 nume sunt trecute în revistă în ceea ce reprezintă o variantă îmbunătăţită a unei lucrări anterioare.


Prezent la lansarea care a avut loc joi, 14 noiembrie 2019, alături chiar de unele dintre personalităţile amintite în carte, prof. Dumitru Nica, fost director al Colegiului Naţional „Radu Greceanu“, a punctat în ce constă importanţa acestei lucrări, apreciind nu acurateţea informaţiilor, nici calitatea scriiturii, ci faptul că un grup de liceeni inimoşi au învăţat, astfel, ce înseamnă documentarea, munca de arhivă şi, nu în ultimul rând, au de acum o altă privire asupra istoriei oraşului natal.


Despre George Poboran, Ştefan Protopopescu, Petre S. Aurelian, Eugen Ionescu, Ion Minulescu sau Alexe Marin, care au dat numele şcolilor din oraş, însă în continuare rămân în bună măsură necunoscute slătinenilor, despre Ionaşcu Cupeţu, Nicolae Buică, Traian Biju, Dumitru Caracostea, Dinu Lipatti, Mircea Damian, Nicolae Truţă, Octavian Popescu etc. etc. puteţi afla ce au reuşit liceenii să adune răsfoind volumul apărut la Editura Hoffman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: