Drumul judeţean avariat de apa acumulată în urma topirii zăpezii, redeschis autoturismelor. Director CJ: „Sunt fenomene pe care nu le putem controla, dar avem acum altă problemă“

Drumul judeţean avariat de apa acumulată în urma topirii zăpezii, redeschis autoturismelor. Director CJ: „Sunt fenomene pe care nu le putem controla, dar avem acum altă problemă“

Apa a trecut peste drum, afectând asfaltul

Şoferii care conduc autoturisme au acces pe DJ 679 B, care leagă localităţile Văleni şi Nicolae Titulescu, în schimb nu este permis accesul cu autovehiculele mari. Se vor adopta soluţii rapide pentru refacerea provizorie a acostamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

De peste 16 ore pompierii acţionează cu motopompe de capacitate mare pentru a evacua apa din barajul format de-o parte a drumului DJ 679 B. S-au evacuat peste 13.000 m.c. de apă, pompierii încercând să aducă nivelul apei sub nivelul drumului. Cele două guri de evacuare ale barajului format de versanţi şi drumul judeţean nu au mai făcut faţă de  marţi, 27 martie 2018, în urma topirii stratului consistent de zăpadă, iar apa a trecut peste drum, pe o porţiune de aproximativ 20 metri liniari fiind afectat acostamentul.

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Olt, Cornel Motoi, a declarat că pe acest drum se poate circula, pe un singur sens, cu autoturismele, deşi marţi se dispusese închiderea drumului, dar că în continuare nu este permis accesul autovehiculelor de mare tonaj, care au fost redirecţionate pe un drum comunal care ocoleşte zona.

„Noi nu putem controla astfel de fenomene, n-avem cu cine să ne certăm, în schimb avem acum o altă problemă, legată de legea achiziţiilor publice. Să refac acest drum presupune o investiţie, o licitaţie, nu mă lasă nimeni să vă iau pe dumneavoastră, repede, să faceţi lucrarea, că vine Curtea de Conturi peste mine. Să vedem ce putem face pe situaţii de urgenţă, discut şi eu astăzi cu preşedintele. Deocamdată umplem cu balast, îl facem să se poată circula şi îl vom şi repara“, a declarat Motoi.

Un alt drum judeţean aflat în pericol, DJ 546, care leagă localităţile Teslui şi Verguleasa, are un tronson afectat de o alunecare de teren, pe aproximativ 100 de metri. Terenul a început să se surpe tot marţi, 27 martie 2018, şi aici circulaţia autoturismelor fiind restricţionată pe un singur sens şi interzisă circulaţia maşinilor de mare tonaj. Lucrarea de consolidare a versantului, de amploare, ar putea fi finalizată aici, a prognozat directorul Cornel Motoi, înţelegând toate etapele, de la proiectare la execuţie, într-un an şi jumătate – doi ani, însă pe moment se vor adopta soluţii de avarie.

citeste totul despre: