Două note de 10, dar şi aspiranţi la catedră de nota 1.Mai mult de jumătate dintre candidaţii de la Titularizare 2018 nu au atins pragul de 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Notele de la examenul de Titularizare 2018 au fost publicate marţi, 17 iulie, în judeţul Olt, unde sunt doar 16 posturi titularizabile, 58,4% dintre candidaţi fiind evaluaţi cu note sub 7.

Rezultatele, chiar şi aşa, sunt ceva mai bune decât anul trecut, a declarat inspectorul şcolar general-adjunct Florica Grecu, precizând că notele foarte mici sunt mai puţine.

„Nu pot să spun că sunt note slabe, e un pic  mai bine decât anul trecut, avem şi două note de 10, la geografie şi la învăţământ primar, avem şi o lucrare anulată, la limba franceză, nu se precizează din ce motiv, vom solicita informaţii despre asta, doar că noi avem doar 16 posturi. Probabil că vor veni în sistem, de acum încolo, oameni care îşi doresc, fiind motivaţi şi de salariu“, a spus prof. Grecu.

Cele două medii de 10, pentru că şi la inspecţia la clasă au primit nota maximă, au fost înregistrate de Ionela Roza Triţescu, la geografie, şi Elena Raluca Brabete, la limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar. Pentru geografie, însă, în acest an nu există post cu viabilitate peste 4 ani în judeţul Olt.

Patru titulari  în sistem au susţinut din nou examenul, pentru un post mai bun

83 de candidaţi, din cei 400 care au susţinut examenul, au obţinut note sub 5 (20,7%), 37,7% au note între 5 şi 7 şi se pot prezenta pentru un post netitularizabil sau fragmente de catedră, dacă cei cu note peste 7 nu le vor, în timp ce 41,6% au fost notaţi peste 7, aceştia având posibilitatea să fructifice această notă timp de şase ani.

O situaţie aparte o reprezintă cea a titularilor în sistem care, pentru un post mai bun, au susţinut din nou examenul de titularizare, metodologia permiţându-le ca în condiţiile în care au obţinut note peste 7 să solicite o catedră titularizabilă, având prioritate în faţa candidaţilor cu note chiar mai mari, dar care nu sunt titulari ai sistemului.  Patru titulari din judeţul Olt au făcut acest lucru, un profesor de limba franceză, un profesor de matematică şi alţi doi care predau alte discipline, avantajul fiind acela că nu vor mai aştepta alte etape de mişcare a personalului didactic.

Dacă 166 de candidaţi au reuşit ca la probele de concurs să obţină note peste 7, sunt şi alţii care au primit punctajul minim – 1, „reuşită“ a unui aspirant la un post de professor de educaţie fizică şi sport, sau puţin peste acest prag (şapte candidaţi au obţinut note între 1 şi 2). Cele mai mici 10 note înregistrate în acest an la Titularizare au fost obţinute de patru absolvenţi ai facultăţii de educaţie fizică şi sport, un candidat la un post de limba română, trei aspiranţi la un post de educator şi alţi doi la un post de învăţător.

Pe de altă parte, cele 16 posturi titularizabile nu-i mulţumesc nici pe departe pe candidaţi, însă nici angajatorul nu a reuşit să-şi rezolve problema, pentru anumite discipline nefiind candidaţi. S-au scos, de exemplu, la concurs trei posturi de medicină generală pentru şcoala sanitară postliceală de stat, neocupate, de altfel, de ani buni prin titularizare în învăţământ, două posturi de profesor de pian, un alt post de profesor de clarinet etc.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite