Două gospodării din Caracal, distruse de un incendiu puternic

Două gospodării din Caracal, distruse de un incendiu puternic

Incendiul s-a soldat cu pagube importante la cele două gospodării afectate...

Două gospodării vecine din municipiul Caracal au suferit mari distrugeri, noaptea trecută, în urma izbucnirii unui incendiu. Din cauza incendiului puternic, pompierii au fost nevoiţi să facă o cursă suplimentară pentru realimentare la sediul din oraş, întârziere ce s-a văzut ulterior în nivelul mare al pagubelor înregistrate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii Detaşamentului din oraşul Caracal au intervenit, noaptea trecută, în jurul orelor 02.00, în localitate, pe strada Crinului, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la două gospodării. Ajunşi la locul intervenţiei cu două autospeciale de stingerea cu apă şi spumă, militarii au găsit în flăcări acoperişul unei locuinţe şi încă două anexe, incendiul propagându-se şi la alte trei anexe gospodăreşti din curtea vecină.

“În ciuda eforturilor pompierilor militari, care au acţionat mai bine de două ore şi jumătate pentru izolarea şi lichidarea incendiului, au ars, în gospodăria iniţială cuprinsă de flăcări şi aparţinând Mariei S. (63 de ani), acoperişul casei pe circa 65 de mp, bunurile din două camere de locuit, două anexe gospodăreşti pe aproximativ 10 mp şi bunurile depozitate în acestea”, a afirmat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

În gospodăria vecină, proprietate a Marinelei C., s-au înregistrat deasemenea pagube semnificative. Astfel, au ars patru anexe gospodăreşti pe circa 30 mp, zece anvelope uzate, 1 mc. lemn de foc, 5 ml. gard de scândură, precum şi materiale plastice, respectiv textile depozitate în cele trei anexe. Pentru stingerea incendiului militarii au fost nevoiţi să efectueze încă o cursă de realimentare la sediul din oraş, aflat la 1,5 km de locul intervenţiei.

Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, cauza probabilă a incendiului este un aragaz lăsat în funcţiune nesupravegheat. În urma intervenţie, Maria S., de 63 de ani şi Ana C., de 78 de ani, au suferit atacuri de panică şi au fost transportate la Spitalul Orăşenesc din Caracal.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările