Şefa secţiei Psihiatrie de la Spitalul Judeţean Slatina, acuzată de luare de mită. I-a fost suspendat contractul de muncă

Şefa secţiei Psihiatrie de la Spitalul Judeţean Slatina, acuzată de luare de mită. I-a fost suspendat contractul de muncă

Cercetările în dosarul de dare de mită de la SJU Slatina, în care a fost pus sub acuzare un infirmier, s-au extins şi asupra şefei secţiei, suspectată de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, ieri, 14 martie 2019, punerea sub control judiciar a medicului Cristina Mischie, în sarcina căreia au reţinut două acte de luare de mită, cercetările în dosarul deschis la începutul anului fiind, astfel, extinse. Au fost puşi sub acuzare şi alţi doi pacienţi, care aveau nevoie fie de documente pentru întocmirea unui dosar de invaliditate, fie de prelungirea valabilităţii unui astfel de dosar, care au cumpărat influenţă prin intermediul infirmierului deja cercetat. 

Cum se proceda

Pacienţii care aveau nevoie de internări continue, precum şi de diverse documente pentru întocmirea dosarelor de invaliditate, intrau în contact cu infirmierul deja pus sub acuzare şi cu concubina acestuia, care, după ce „vămuiau“ pacienţii, intermediau şpaga către medicul Cristina Mischie, în sarcina căreia procurorii au reţinut două acte de luare de mită. 

„Referitor la cumpărătorul de influenţă Z.F. s-a reţinut că  în luna mai 2017, i-a dat inculpatului C.I., infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, suma de 250 lei, în schimbul promisiunii  inculpatului că va interveni şi  va determina cadrele medicale competente-medici  să elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării  în grad de invaliditate, apoi, în baza aceleiaşi activităţi infracţionale, cumpărătorul de influenţă a mai dat suma de 1.000 lei inculpatului C.I., în luna februarie 2018, acesta promiţând că va trafica influenţa sa în rândul medicilor competenţi a elibera  actele medicale necesare încadrării sale în grad de handicap“, spun procurorii. Acelaşi pacient, la data de 26 iunie 2017, la instigarea infirmierului, i-a dat şi medicului Cristina Mischie 100 lei „în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile acesteia de serviciu, privind internarea medicală la Secţia de Psihiatrie a cumpărătorului de influenţă Z.F. şi emiterea scrisorii medicale din data de 06.07.2017 pe numele acestuia“.

Cel de-al doilea pacient pus sub acuzaţie pentru cumpărare de influenţă a dat bani o singură dată, concubinei infirmierului. 

„Cât priveşte pe cel de-al doilea cumpărător de influenţă P.M., în sarcina acestuia s-a reţinut un singur act material constând în aceea că, la data de 22.05.2017, a dat inculpatului C.I., prin intermediul concubinei acestuia V.F., suma de 400 lei, o sticlă de whisky şi un pachet de cafea, în schimbul promisiunii  că va interveni şi  va determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării  în grad de invaliditate  şi emiterii deciziilor medicale asupra capacităţii sale de muncă“, au mai precizat procurorii.

Procurorii mai spun că există dovezi că medicul Cristina Mischie a luat de două ori mită, în mai 2017, de la concubina infirmierului, care intermedia, de fapt, şpaga oferită de Berlinschi Georgeta (condamnată,  deja, de către Tribunalul Olt, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei), iar nici o lună mai târziu, de la unul dintre cumpărătorii de influenţă puşi sub acuzare în urmă cu două zile.

I s-a suspendat contractul de muncă

Medicul Cristina Mischie nu mai poate lucra în spital, condiţie impusă prin controlul judiciar, conducerea SJU Slatina suspendându-i contractul de muncă, de joi, 14 martie 2019, iconform declaraţiilor managerului Cătălin Rotea, care a mai precizat că la conducerea secţiei a fost numit medicul Adela Săndulescu. 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: