Doi tineri care dădeau spargeri în parcarea unui salon de nunţi, prinşi în Balş. În iunie, au furat 5.000 lei din maşinile a doi invitaţi la nuntă

Doi tineri care dădeau spargeri în parcarea unui salon de nunţi, prinşi în Balş. În iunie, au furat 5.000 lei din maşinile a doi invitaţi la nuntă

Hoţii au fost prinşi în urma unei acţiuni a poliţiştilor FOTO: arhiva/IPJ Olt

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 ani, bănuiţi de furt, au fost prinşi de poliţişti în noaptea de 2 spre 3 iulie, în Balş. Comportamentul ciudat i-ar fi dat de gol. Poliţiştii au descoperit că doi sunt autorii unei spargeri comise la mijlocul lunii iunie, cel de-al treilea fiind „şoferul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii căutau încă de la mijlocul lunii trecute autorii a două spargeri. Două maşini din parcarea unui local care găzduieşte evenimente au fost sparte în noaptea de 11/12 iunie, fiind furată o sumă importantă de bani şi mai multe bunuri. 

Autorii au fost prinşi în noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 spre 3 iulie 2022, într-o zonă apropiată de cea în care anterior dăduseră lovitura. Comportamnetul celor doi bărbaţi i-a făcut pe poliţişti să-i legitimeze şi să-i mai întrebe şi alte lucruri, în cele din urmă doi fiind reţinuţi. 

„La data de 3 iulie 2022, poliţiştii Poliţiei Oraşului Balş - Compartimentul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, au reţinut doi bărbaţi bănuiţi de furt calificat. Ulterior, aceştia au fost arestaţi preventiv. În fapt, în noaptea de 11 spre 12 iunie 2022, poliţiştii Poliţiei Oraşului Balş au fost sesizaţi, prin apel 112, de un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri, din interiorul a două autoturisme, ce se aflau în parcarea unei săli de evenimente, din oraşul Balş. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situaţiei de fapt, recuperarea prejudiciului şi dispunerea de măsuri legale“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Olt.

Bărbaţii bănuiţi de furt calificat au vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani şi sunt din municipiul Slatina. Acţionau în trei, unul dintre ei, cercetat acum în libertate, fiind „doar“ şoferul celor doi, arestaţi.

În noaptea de 11 spre 12 iunie, cei trei bărbaţi au dat spargeri în parcarea unei săli de evenimente din oraşul Balş, furând din  interiorul a două autoturisme mai multe bunuri şi suma de 5.000 de lei, prejudiciul total fiind de  8.000 de lei.

„În urma probatoriului administrat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în noaptea de 2 spre 3 iulie 2022, doi bărbaţi, de 19 şi 29 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. La data de 3 iulie 2022., cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Balş, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, faţă de aceştia. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, au mai transmis reprezentanţii ISU Olt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Unitate centrală cu documente interne, sustrasă din incinta Serviciului de Probaţiune Bucureşti. Birourile, sparte de trei ori în cinci zile

Cum funcţionează furtul prin metoda „recenzarea populaţiei“. Detaliile care îi dau de gol pe hoţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările