Doi cetăţeni care au ajuns în Olt au călătorit în avion cu italianul testat pozitiv pentru COVID-19. 78 persoane izolate la domiciliu în judeţ

Doi cetăţeni care au ajuns în Olt au călătorit în avion cu italianul testat pozitiv pentru COVID-19. 78 persoane izolate la domiciliu în judeţ

Cele două persoane au călătorit în avionul cu acre italianul a venit în România, în 18 februarie 2020 FOTO: Ana Popescu

DSP Olt efectuează anchetă epidemiologică în cazul a două persoane contacţi indirecţi. Acestea au călătorit în avionul cu care italianul de 71 ani a ajuns în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi cetăţeni care au ajuns în Caracal, respectiv Corabia, sunt contacţi indirecţi cu pacientul italian care în perioada 18-22 februarie 2020 s-a aflat în România, în judeţele Dolj şi Gorj. Persoanele care au ajuns în judeţul Olt au venit în ţară cu avionul în care s-a aflat şi italianul de 71 ani diagnosticat, în 25 februarie 2020, în Italia, cu COVID-19.

„Am fost anunţaţi de faptul că doi olteni au intrat în contact cu italianul. Aceştia au zburat în acelaşi avion cu bărbatul confirmat cu coronavirus. Compania aeriană a trimis către DSP Dolj lista cu toţi călătorii din acest avion. DSP Dolj ne-a informat că printre călători s-au aflat şi cele două persoane din Olt. Ei sunt contacţi indirecţi, adică au mai avut alte două persoane până la bolnav atât în faţă, în spate, stânga şi dreapta. Cei doi sunt izolaţi la domiciliu şi nu prezintă simptome”, a declarat medicul şef al DSP Olt, dr. Marinela Madan.

La acest moment sunt în izolare la domiciliu 78 persoane în judeţul Olt. De asemenea, au fost amenajate două spaţii de carantinare, conform prefectului Florin Homorean acestea având o capacitate de 53 locuri. Nicio persoană nu se află, la ora redactării acestei ştiri, în carantină în judeţul Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: