Detalii cutremurătoare. Un pacient rănit în incendiul de la Poboru a murit, fiica acestuia va ajunge la un spital din Belgia. Cum au fost scoşi din foc

Detalii cutremurătoare. Un pacient rănit în incendiul de la Poboru a murit, fiica acestuia va ajunge la un spital din Belgia. Cum au fost scoşi din foc

Victima de 57 ani, carea  suferit arsuri grave, va fi transferată de la SJU Slatina la un spital în străinătate FOTO: Alina Mitran

Un incendiu devastator produs în dimineaţa zilei de duminică, 17 octombrie 2021, în localitatea olteană Poboru, a făcut patru victime. Un bătrân a decedat, fiica acestuia, cu arsuri grave, va fi transferată la un spital din Belgia. În ce stare sunt celelalte două victime.

O familie întreagă a fost afectată de incendiu, doi vârstnici, fiica acestora şi ginerele ajungând la spitalul din Slatina în stare gravă. Fiica bătrânilor şi ginerele, care locuiesc în judeţul Dolj, veniseră în weekend să-i ajute la treburile din gospodărie. Duminică-dimineaţă un membru al familiei a vrut să aprindă focul în sobă. Incendiul s-a produs din cauza benzinei folosite pentru a aprinde focul de lemne din sobă. Flăcările au cuprins rapid încăperea, iadul care s-a dezlănţuit făcând-o pe bătrână, care are aproximativ 80 ani, să sară pe fereastră de frică. Ginerele bătrânilor a fost cel care a intrat în foc să-i salveze, scoţându-l din încăpere pe socrul său, un bărbat de 87 ani, şi ulterior şi pe soţia sa, o femeie în vârstă de 57 ani, pe care a găsit-o ultima. 


Tot personalul Compartimentului Chirurgie Plastică din cadrul SJU Slatina a fost mobilizat pentru cele patru victime, apelându-se şi la chemarea de la domiciliu, intervenindu-se în sălile de operaţie. Bătrânul a fost intubat încă de la locul tragediei, de către medicul de pe ambulanţă, soţia acestuia, care a  suferit şi aceasta arsuri grave, fiind intubată la spital. În ciuda eforturilor medicilor, bătrânul a decedat în noaptea de duminică spre luni, 17/18 octombrie 2021. Fiica bătrânului va fi transferată la un spital din străinătate, cel mai probabil din Belgia, primindu-se deja acordul şi la această oră pregătindu-se transferul, după cum a declarat şeful Compartimentului Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Florin Popa.
 

„Cu cât o trimitem mai repede, cu atât şansele sunt mai mari. Şi mama este într-o stare dificilă, pare că sunt nişte leziuni inflamatorii, dar fără a fi arsuri de căi respiratorii superioare, medicii de la ORL au spus că nu ar fi arsuri de căi respiratorii superioare. Este şi dânsa intubată, urmează, probabil, să o detubăm în următoarele 2-3 zile pentru a vedea eventualele leziuni. N-aş putea să spun că are sau nu are, singurul lucru pe care pot să-l spun este că deşi sunt pe 15% suprafaţă corporeală, sunt şi arsuri de gradul III şi arsuri de gradul II B, are o vârstă destul de înaintată, 80 de ani, şi prognosticul, cu cât este vârsta mai înaintată, prognosticul este mai nefavorabil. A patra victimă, soţul doamnei pe care încercăm s-o transferăm, este cu arsuri undeva la 2%, în schimb la momentul ăsta are o tuse şi o expectoraţie de funingine. El este cel care a intrat şi a scos victimele“, a precizat medicul Popa.

În familia în care s-a produs tragedia era programat pentru weekend-ul care se apropie, conform anumitor informaţii, un eveniment fericit, respectiv nunta nepoţilor bătrânilor.

Vă recomandăm şi:

Patru persoane din Poboru rănite grav într-un incendiu. „A încurcat sticlele, în loc de motorină a pus benzină“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările