Desfăşurare de forţe pentru deschiderea noului an şcolar în Olt: 96 de poliţişti vor ţine evenimentul sub observaţie

Poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi de la prevenirea criminalităţii au în vizor mâine unităţile şcolare şi buna desfăşurare a deschiderii noului an şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul şcolar 2011/2012 se anunţă unul sub stricta supraveghere a poliţiei, a cărei prioritate la nivel naţional a fost stabilită prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. La nivelul Inspectoratilui de Poliţie Judeţean Olt a fost stabilit un Plan de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, prin  măsurile luate încercându-se astfel ca elevii să devină victime sau infractori. Prima zi de şcoală va constitui un prilej pentru oamenii legii de a le vorbi elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor despre măsurile de prevenire, dar şi de a identifica problemele cu care se confruntă aceştia şi a le găsi o rezolvare. Sarcina discursurilor va reveni conducerii poliţiei judeţene, precum şefilor poliţiilor municipale şi orăşeneşti. 
„La acest eveniment vor mai fi prezenţi 96 de poliţişti cu atribuţii în domeniul ordinii publice- atât din mediul urban, cât şi din mediul rural- investigaţiilor criminale şi ai Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, care, în activitatea pe care o desfăşoară, au ca scop principal identificarea şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă membrii comunităţii din care fac parte”, anunţă Claudia Radu, purtător de cuvânt al IJP Olt.
În stradă vor fi scose şi patrulele de siguranţă publică, dar şi cadrele poliţiei rutiere, ultimele asigurând controlul circulaţiei în apropierea unităţilor şcolare şi la trecerile pentru pietoni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările