Descoperire neaşteptată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost chemată poliţia. Trei medici ortopezi au dosit în vestiare 140 de radiografii

Descoperire neaşteptată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost chemată poliţia. Trei medici ortopezi au dosit în vestiare 140 de radiografii

O situaţie care a trezit suspiciunea conducerii Spitalului Judeţean Olt a fost descoperită în cursul zilei de marţi, când, în căutarea unei radiografii pentru care exista o solicitare adin partea Poliţiei, în vestiarul a trei medici ortopezi s-au găsit dosite 140 de radiografii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe adresa Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt a trimis o solicitare scrisă pentru ca prima instituţie să transmită o radiografie şi o foaie de observaţie a unui pacient, urmare a cercetărilor într-un caz penal. Conducerea SJU Slatina a sesizat că ceva nu este în regulă când, dorind să răspundă solicitării, nu a fost găsită radografia respectivului pacient. Au început căutările, managerul numind o comisie care să efectueze această operaţiune, s-auscotocit toate spaţiile secţiei Otopedie, în cele din urmă fiind găsite, în vestiarele a trei dintre cei şapte medici ai secţiei, 140 de radiografii ale unor pacienţi trataţi în intervalul 2015-2019. Lucrurile nu s-au încheiat, însă, aici, unul dintre medici, care nu se afla în spital, anunţând poliţia că i s-a spart vestiarul.

„Ca urare a faptului că nu am putut da curs unei solicitări din partea IPJ Olt, care viza transmiterea unei radiografii, noi ne-am autosesizat şi am dispus constituirea unei comisii în această dimineaţă, formată din director medical, director administrativ şi şef juridic, care să verifice ce s-a întâmplat cu respectiva radiografie. Ca urmare a verificărilor, în  vestiarele a trei medici, care au fost deschise cu cheie, în prezenţa medicilor, au fost găsite 140 de radiografii ale unor pacienţi pentru care comisia de disciplină va stabili exact ce medici curanţi au avut, radiografii din 2015 şi până în prezent. Motivul pentru care aceste radiografii erau în vestiare nu-l cunosc, urmează ca respectivii medici ortopezi să dea declaraţii în faţa comisie de disciplină. După ce comisia va stabili concluziile vom vedea şi ce măsuri legale putem lua“, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Din primele verificări, parte din radiografiile dosite de cei trei medici erau ale unor pacienţi trataţi de colegi ai acestor medici. Comisia de disciplină îşi va începe activitatea miercuri-dimineaţă, în funcţie de concluzii putându-se adopta fie măsuri administrative, care pot merge de la avertisment scris şi până la desfacerea contractului de muncă, fie înştiinţarea organelor de cercetare penală, dacă se vor constata fapte penale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările