FOTO-VIDEO Deschiderea Festivalului de umor „Oltenii şi... restu’ lumii“, o paradă a şefilor PSD. Artiştii invitaţi au fost lăsaţi la coadă

FOTO-VIDEO Deschiderea Festivalului de umor „Oltenii şi... restu’ lumii“, o paradă a şefilor PSD. Artiştii invitaţi au fost lăsaţi la coadă

Cu onoruri au fost primiţi mai întâi politicienii FOTO: Alina Mitran

A început a XXIV-a ediţia a festivalului de umor cunoscut în toată ţara, vicepremierul Paul Stănescu, împreună cu mai mulţi parlamentari PSD de Olt, primind toată atenţia, de-abia la coadă artiştii invitaţi bucurându-se de acelaşi tratament.

Organizare extrem de slabă în acest an la Festivalul Naţional de Umor „Oltenii şi... restu lumii“, devenit în timp foarte cunoscut şi aşteptat. Ceea ce la intrarea în oraş, dinspre Craiova,  ar fi trebuit să fie cel mai important moment s-a transformat într-o încropeală. Mai târziu decât ora programată (ar fi trebuit să ajungă la 11,11) au coborât din maşini vicepremierul Paul Stănescu, fost preşedinte al CJ Olt, însoţit de mai mulţi parlamentari PSD de Olt şi de şefi ai unor agenţii naţionale, şi ei cu origini oltene.

Au fost primiţi pe tradiţionalele rogojini, şi de-abia după ce politicienii „şi-au făcut numărul“ a apărut şi invitata de onoare a festivalului, Oana Sîrbu, alături de actorii Vasile Muraru şi Andrei Duban, ultimul un obişnuit al acestui festival. Sceneta jucată de Paula Chirilă şi George Constantinescu a fost compromisă de problemele de sunet, invitaţii au trăit, apoi, momente jenante neştiind ce să facă, până când fanfara Lyra Band a început să cânte „imnul“ oltenilor - „M-a făcut muica oltean“ - şi toţi s-au prins într-o horă chinuită. 

Nu mult mai târziu s-a plecat spre oraş cu trăsurile pregătite special, iar în urmă au rămas organizatorii să îndeplinească altă parte a „ritualului“, anume primirea celor care tranzitează oraşul, venind dinspre Craiova, cu pastramă şi zaibăr.

Oana Sîrbu, invitata de onoare  a festivalului

Paşapoarte de oltean organizatorii n-au mai avut să le dea nici invitaţilor, darămite celor traşi pe dreapta de poliţişti pentru reportajul jurnaliştilor, din discuţiile acestora reieşind că „s-au tipărit puţine“. Nici pastrama cu mămăligă n-a mai ajuns, cei „de-ai casei“ subtilizând fiecare câte-o farfurie şi pornind spre maşini, pentru a ajunge în oraş.

„De glume ne arde nouă, şi de borduri?!“

Programul a continuat, conform desfăşurătorului, cu deschiderea „butoiului cu vin şi glume“. Nici cepul nu s-a lăsat uşor, s-a mai glumit din nou chinuit, până la urmă s-a dat cepul, s-a gustat mustul şi s-a pornit prin târgul producătorilor. După doar câţiva paşi, edilii Slatinei au fost întâmpinaţi de un cetăţean care le-a cerut explicaţii cu privire la singurul WC din zonă, care s-a deschis de-abia astăzi, pentru festival, şi se va închide, cel mai probabil, odată cu închiderea ediţiei din acest an. „De glume ne arde nouă, şi de borduri?!“, i-a certat slătineanul, viceprimarul Slatinei, Gigi Vâlceleanu, încercând să-l calmeze, fără să-i iasă, însă alaiul a pornit-o mai departe.

Vicepremierul Paul Stănescu a făcut şi câteva declaraţii de presă, vorbind despre referendumul convocat pentru 7 octombrie, care pentru Olt este şi data la care se organizează cel judeţean, pentru atribuirea numelui Olt-Romanaţi pentru judeţul Olt. S-a trecut, apoi, la pastramă şi bere, ansamblurile etniilor, care an de an îi încântă pe slătineni, distrând adunarea şi primind, la final, mici cadouri oferite de Primăria Slatina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Mai multe ansambluri din țară vor dansa, timp de trei zile, în diverse puncte din oraș FOTO: Alina Mitran

Imagini din aceeasi galerie
 • Mai multe ansambluri din țară vor dansa, timp de trei zile, în diverse puncte din oraș FOTO: Alina Mitran
 • Etniile, reprezentate la festivalul oltenilor
 • Vicepremierul Paul Stănescu a deschis „butoiul cu vin și glume“
 • Fetele au stors strugurii ca pe vremuri
 • În scurt timp porțiile de pastramă cu mămăligă n-au mai fost
 • Fetele au stors strugurii ca pe vremuri
 • Invitații au plecat spre oraș în trăsuri
 • Șoferii cu mașini înmatriculate în alte județe au fost întâmpinați cu pastramă și must
 • Politicienii, întâmpinați cu pâine și sare
 • În hora oltenilor
 • Paul Stănescu s-a fotografiat cu micii dansatori veniți din țară
 • Ona Sîrbu, Andrei Duban și Vasile Muraru, invitați la festival
 • Tinerii dansatori au fost aplaudați îndelung
 • Un slătinean nemulțumit a prins ocazia să-i vorbească primarului, dar a fost „liniștit“ de jandarmi
 • La stors struguri
 • Politicienii PSD, tratați regește la festival
Distribuie imaginea
citeste totul despre: