Deputatul Gigel Ştirbu: Pensionarea cu doi ani mai devreme e în pericol dacă se adoptă noua lege a pensiilor. „Voi solicita demisia ministrului Olguţa Vasilescu“

Deputatul Gigel Ştirbu: Pensionarea cu doi ani mai devreme e în pericol dacă se adoptă noua lege a pensiilor. „Voi solicita demisia ministrului Olguţa Vasilescu“

Gigel Stirbu FOTO Eduard Enea

Cetăţenii care locuiesc pe o rază de 8 kilometri faţă de oraşele poluate ale României nu se vor mai putea pensiona cu doi ani mai devreme, fără penalizare, avertizează deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua lege a pensiilor, aflată pe masa Guvernului pentru aprobare în şedinţa din 10 octombrie 2018, ar putea tăia dreptul cetăţenilor care locuiesc pe o rază de 8 kilometri faţă de oraşele puternic poluate de a se pensiona cu doi ani mai devreme, fără penalizare, susţine deputatul Gigel Ştirbu, PNL. Un astfel de drept s-a câştigat în cursul anului trecut şi pentru cetăţenii care locuiesc în apropierea municipiului Slatina (cetăţenii din Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu Mureş beneficiau de ani de zile de acest drept).

„După cât am luptat pentru ca slătinenii să poată beneficia de pensionarea cu doi ani mai devreme, astăzi, îmi văd zădărnicite toate eforturile din cauza unor «minţi luminate», aşa cum este cea a Olguţei Vasilescu. Guvernul PSD ne demonstrează din nou, dacă mai era nevoie, că nu este în stare să guverneze eficient această ţară şi că îşi bate joc de români! Vreau să văd ce vor face parlamentarii de Olt, parlamentarii PSD, dacă vor vota această lege în Parlament şi îşi vor bate joc din nou de oamenii care i-au ales pentru a-i reprezenta“, a transmis printr-un comunicat de presă deputatul Gigel Ştirbu, cel care a avut iniţiativa depunerii unui amendament, aprobat anul trecut, în baza căruia în Olt s-au pensionat deja beneficiind de această facilitate peste 30 de cetăţeni.

„E o mârlănie fără margini, nu m-aşteptam să facă aşa ceva. Oricum nu voi lăsa lucrurile aşa, voi ţipa în gura mare. Oricum, dacă vine la Parlament, voi face din nou un amendament, să bag din nou Slatina şi localităţile celelalte. Dacă o publică, produce efecte imediat şi nu se mai pot face pensionări în această bază. (…) Nu are cum să fie o scăpare. Eu vreau să văd ce atitudine ia vicepremierul României, Paul Stănescu, pentru că el a fost semnatar al amendamentului. (…) Aştept să văd dacă dau ordonanţa astă-seară şi voi cere public demisia ministrului Olguţa Vasilescu“, a declarat pentru „Adevărul“ deputatul PNL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: