Deces în focarul de SARS-CoV-2 de la spitalul privat din Piatra-Olt

Deces în focarul de SARS-CoV-2 de la spitalul privat din Piatra-Olt

Femeia din focarul de la spitalul privat a murit la spitalul din Caracal FOTO: Shutterstock

Direcţia de Sănătate Publică Olt a raportat astăzi două decese în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, unul dintre acestea fiind cel al unei paciente care a contractat boala în spitalul privat în care era tratată pentru mai multe boli cronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pacienta decedată avea 78 ani şi era din mediul rural.  I-a fost recoltată proba pentru confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în 4 noiembrie, a doua zi venind rezultatul pozitiv. În 10 noiembrie femeia a fost transferată de la Centrul Domus destinat tratării pacienţilor cu afecţiuni cronice, la Spitalul Municipal Caracal, decesul survenind cu două zile în urmă, în 16 noiembrie. Pacienta suferea de asemenea de diabet zaharat tip II, accident vascular cerebral sechelar, demenţă senilă. 
 
În Centrul DOMUS  epidemiologii DSP Olt au impus carantina, măsura fiind aplicată din 6 noiembrie 2020, pentru 14 zile, termenul fiind aproape de expirare. La acel moment 18 cazuri erau confirmate, nouă fiind pacienţi. 
 
 Al doilea deces raportat astăzi este cel al unei femei de 58 ani, internată în 7 noiembrie 2020 la Caracal şi decedată în 17 noiembrie. Femeia suferea de asemenea de o boală cronică de rinichi, în stadiu dializabil.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările