De ce să achiziţionezi un frigider cu tehnologia „no frost“. „La cele clasice, lângă panou, în spate, e mai rece, lângă uşă e mai cald“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electrocasnicele care folosesc tehnologia „no frost“ sunt mai scumpe, însă investiţia se amortizează în timp, spun specialiştii, explicând principiul de funcţionare şi avantajele. Atenţie, însă, dacă achiziţionaţi combine frigorifice, la detaliul „no frost“ şi „total no frost“.

Achiziţionarea unui frigider sau a unei combine frigorifice reprezintă, pentru mulţi dintre noi, o adevărată investiţie, de aceea ar trebui să luăm în calcul mai multe aspecte de ordin tehnic. Sunt ani buni de când tehnologia „no frost“ este preferată de clienţi. Care sunt avantajele acesteia şi care este deosebirea între „no frost“ şi „total no frost“.

Corvoada dezgheţării congelatorului dispare

Timpul şi uşurinţa câştigate în operaţiunile de întreţinere a frigiderului ar fi primele avantaje pe care proprietarul le sesizează. Frigiderul cu tehnologia „no frost“ nu mai face gheaţă, prin urmare operaţiunile de curăţire necesită mai puţin timp. Principiul care ne scapă de acumularea stratului generos de gheaţă este următorul: vaporii de apă care se formează de la alimente şi din cauza deschiderii uşii frigiderului, când aerul cald pătrunde în interior, în continuare se adună pe bobina de răcire, formând un strat subţire de gheaţă, însă cu ajutorul unui temporizator şi al unei bobine de încălzire, la un anumit interval de timp se topesc depunerile de gheaţă, iar apa rezultată se adună într-un recipient colector care periodic trebuie golit (o dată pe an). În plus, în compartimentul care beneficiază de tehnologia „no frost“ acţionează, la modelele noi, de asemenea un ventilator care recirculă aerul, astfel încât temperatura, comparativ cu un frigider clasic, este constantă pe toate rafturile, totodată împiedicând formarea şi amestecarea mirosurilor între compartimente.

„La cele clasice, lângă panou, în spate, e mai rece, lângă uşă e mai cald“, explică frigo-tehnicianul Dumitru Manea.

Inconvenientul acestei tehnologii, pentru care s-au găsit, însă, „remedii“, este acela că reduce umezeala, iar legumele, de exemplu, se deshidratează, pierzând din prospeţime, recomandarea fiind aceea de a le depozita protejate în folie. De aceea, la  modelele noi găsim sertare speciale pentru legume şi fructe, în care umiditatea este crescută, sau un sistem special de ventilare.

„Total no frost“, aceleaşi avantaje şi pentru frigider şi pentru congelator

Dacă achiziţionăm o combină frigorifică, detaliul „total no frost“ ne asigură că nici în compartimentul congelator nu vom avea gheaţă. Surprinzător, mai spune tehnicianul, consumul de energie nu este mai mare, iar asta motivat de faptul că la combina clasică, din momentul formării stratului de gheaţă consumul creşte. O combină cu tehnologia „no frost“ sau „total no frost“ va avea un nivel de consum cel mult echivalent cu A+.

Un alt avantaj este acela că în compartimentul congelator alimentele depozitate nu se mai lipesc între ele.

Dincolo de firmă şi de reclamă, important ar mai fi, ne mai sfătuieşte specialistul, să luăm în calcul şi perioada de garanţie care ni se oferă şi ce componente beneficiază de garanţie, producătorii oferind, în acest sens, servicii diferite.

CITIŢI ŞI: Cum alegem aspiratorul. Preţul nu e cel mai bun indicator
 

Cum recunoşti legumele şi fructele proaspete: tot ce trebuie să ştii ca să nu pleci acasă cu produse vechi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite