Darius Vâlcov, încătuşat a doua oară

Darius
Vâlcov, încătuşat a doua oară

Darius Vâlcov îşi va petrece sărbătorile de Paşti după gratii  (FOTO: Mediafax)

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi ex-ministru al Finanţelor în actualul Guvern, îşi va petrece Sărbătorile de Paşti în arest. El a fost arestat preventiv, de joi după-amiază, pentru a doua oară într-o săptămână. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva deciziei aceleiaşi instanţe de arestare la domiciliu a lui Vâlcov, acuzat în două dosare de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contestaţia DNA a fost judecată miercuri – 1 aprilie, dar decizia ÎCCJ a survenit joi după-amiază. Înainte de comunicarea publică a verdictului, Vâlcov a fost chemat la sediul DNA din Bucureşti, de unde, cu puţin înainte de ora 18.00, a fost scos în cătuşe pentru a doua oară din sediul procurorilor anticorupţie şi transportat la arestul Poliţiei Capitalei.

“Admite contestaţia P.I.C.C.J. (Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, n.r.), dispune arestarea preventivă pe o perioada de 23 de zile, de la 02.04.2015 la 24.04.2015”, se arată în decizia instanţei ca explicaţie a faptului că nu va petrece 30 de zile după gratii, cât este limita minimă, ci 23 deoarece au fost luate în calcul şi cele şapte zile cât timp el s-a aflat în arest la domiciliu, la Slatina.

Reţinerea lui Vâlcov a fost posibilă după ce, miercuri – 1 aprilie, plenul Senatului a aprobat, cu o majoritatea covârşitoare, a doua cerere a DNA de arestare preventivă a senatorului PSD de la Olt. Cererea a fost votat de 120 de senatori din totalul de 139 prezenţi, în vreme ce 18 s-au pronunţat “împotrivă”, iar un vot a fost anulat.

Anchetatorii îl acuză pe senatorul PSD de Olt de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, distrugere de probe din dosar şi trafic de influenţă după ce ar fi intervenit, pe când era primar al Slatinei (între iunie 2004 – decembrie 2012, n.r.), în atribuirea unor contracte către un om de afaceri din Bucureşti care i-ar fi promis 20% din sumele încasate. În plus, el mai este acuzat de favorizarea unor firme din Slatina în adjudecarea unor licitaţii.

Vâlcov mai este suspectat şi că a folosit informaţii obţinute atât când a fost atât primar în Slatina (2004-2012), dar şi ulterior, pentru a favoriza şi controla trei firme din Slatina: o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar că ele erau administrate prin interpuşi. Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut, astfel, mai multe bunuri mobile şi imobile, printre care trei lingouri de aur şi peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri. Vineri - 3 aprilie, tot la ÎCCJ urmează se se judece şi cea de-a doua cerere de arestare preventivă a lui Vâlcov în acest al doilea dosar mai sus-menţionat, unde fostul primar de Slatina e acuzat, printre altele, şi de fapte ilegale de comerţ incompatibile cu funcţia de demnitar.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Darius Vâlcov, adus cu escortă la DNA

Darius Vâlcov, plasat în arest la domiciliu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările