Ministrul Darius Vâlcov, fost primar de Slatina, adus cu mandat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darius Vâlcov, actual ministru al Finanţelor şi fost primar al municipiului Slatina între 2004-2012, a fost adus cu mandat, vineri seară, la sediul DNA. El a fost aşteptat de ofiţerii instituţiei la sediul B1, unde participa la o emisiune despre prezentarea noului Cod Fiscal. Conform primelor informaţii, ministrul de Finanţe este audiat în calitate de suspect într-un dosar ce ar viza anumite fapte petrecute în timpul mandatului de primar.

Darius Vâlcov, membru PSD din aprilie 2012, a ajuns la sediul DNA cu o maşină a instituţiei, fiind secondat de doi ofiţeri ai  instituţiei. El va fi audiat de către procurori într-un dosar despre care, momentan, se ştie că ar avea legătură cu anumite fapte de corupţie petrecute care s-au întâmplat în timpul cât Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina. Conform unor surse judiciare, Darius Vâlcov ar avea calitatea de suspect.

Darius Vâlcov (37 ani) a fost primar al Slatinei din iunie 2004 şi până la finele lui martie 2012 când, preşedinte al PDL Olt fiind (membru PD din anul 2000, n.r.), a demisionat din acest partid şi din funcţia de primar pentru ca, după o săptămână – respectiv pe 2 aprilie acelaşi an, să trecă la PSD, din partea căruia a candidat iarăşi la Primăria Slatina în alegerile locale din vara aceluiaşi an. A câştigat lejer un nou mandat de edil al urbei - în iunie 2012 -, dar, iarăşi, după numai câteva luni, respectiv în decembrie 2012, el a demisionat din nou, de data aceasta ca urmare a faptului că tocmai obţinuse un mandat de senator. 

La momentul demisiei din fruntea PDL şi a Primăriei Slatina, în martie 2012, Vâlcov susţinea că a apelat la acest gest deoarece Guvernul al cărui partid îl reprezenta în judeţul Olt nu l-ar fi sprijinit să ducă la bun sfârşit o serie de investiţii importante în oraş: centura ocolitoare a urbei, Sala Polivalentă, un bazin de înot ş.a.

Cariera politică a slătineanului Darius Vâlcov a cunoscut o ascensiune bruscă în august 2014, când a fost propus pentru funcţia de ministru delegat al Bugetului, el fiind, anterior, senator al judeţului Olt din partea PSD şi aflat la primul mandat ca parlamentar. Ulterior, respectiv în decembrie 2014, Vâlcov a fost confirmat ca ministru al Finanţelor în Guvernul “Ponta IV”. Înainte să ajungă pentru prima dată alături de Victor Ponta, Vâlcov s-a făcut remarcat ca preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică şi Urbanism din Senat, el conducând şi Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană.

Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, fost vicepreşedinte PIN şi UNPR, în prezent realizator de televiziune la Realitatea TV.

Vă mai recomandăm:

Fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, confirmat ministru al Finanţelor în Guvernul “Ponta IV”

Senatorul oltean Darius Vâlcov va arbitra conflictul legat de Roşia Montană

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite