Darius Vâlcov lasă Primăria Slatina lui Prina

Darius Vâlcov lasă Primăria Slatina lui Prina

Minel Prina (stg.) va prelua de la edilul Darius Vâlcov (dr.) conducerea Primăriei municipiului Slatina până la organizarea alegerilor locale parţiale din primăvara anului viitor (Foto: Mugurel Manea)

Nici nu s-au încheiat bine alegerile legislative şi autorităţile locale din municipiul Slatina se pregătesc deja de noi alegeri. De data aceasta este vorba despre alegeri parţiale pentru primăria urbei. Astfel, deoarece actualul edil Darius Vâlcov tocmai a fost ales senator din partea USL/PSD, acesta va trebui "să lase" primăria altcuiva. Acesta este Minel Prina, în prezent viceprimar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nimeni din Primăria Slatina sau PSD Olt nu se grăbeşte să confirme oficial faptul că edilul Darius Vâlcov îl va lăsa în locul său pe Minel Prina, unul dintre cei doi viceprimari în funcţie, situaţia a fost oficializată în fapt încă din timpul alegerilor locale din vară. Atunci, USL/PSD a tipărit pliante electorale unde candidatul, pe atunci, Darius Vâlcov, era prezentat în tandem alături de Prina.

Cum Vâlcov nu doar că a fost reales primar al urbei pentru a treia oară consecutiv, dar tocmai a fost votat ca senator, este doar o problemă de timp până când întreaga situaţie va fi făcută publică şi numele lui Minel Prina va fi anunţat oficial ca înlocuitor al lui Vâlcov. În orice caz, interimatul la primărie va dura maximum trei luni, la finalul acestei perioade urmând să fie organizate alegeri locale parţiale.

Alegerile – la finele lui martie 2013

“Deocamdată se aşteaptă confirmarea oficială a componenţei noului Parlament. Abia după acest moment se va putea trece la acţiune şi la nivel local, în sensul că instituţia Primăriei Slatina va remite o adresă Prefecturii Olt pentru a anunţa <vacantarea> funcţiei de primar al urbei, Prefectura va lua act şi, la rândul ei, va informa mai departe Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Guvernul. Va trebui să aibă loc o şedinţă de Consiliu Local, în cadrul căreia va fi propus noul primar, ales de actualul edil în funcţie. Propunerea va fi supusă la vot. Autorităţile centrale sunt singurele care au abilitatea de a decide data organizării alegerilor parţiale la Slatina. Mandatul noului primar va fi unul de scurtă durată, adică până în vara anului 2016, când vor avea loc noile alegeri locale la nivel naţional”, a declarat Leonard Moisiu, şeful Direcţiei Management din cadrul primăriei. Acesta a precizat că, cel mai probabil, noile alegeri pentru Primăria Slatina vor avea loc până la finele lunii martie 2013.

Interimatul lui Prina la cârma Primăriei Slatina este sigur însă doar pe perioada celor trei luni până la data scrutinului parţial din primăvara anului viitor. Conducerea PSD Olt, prin şeful Paul Stănescu, s-a ferit să declare oficial dacă Prina va fi sau nu candidatul PSD (partid în care este înscris actualul viceprimar, n.a.) la alegerile de anul viitor pentru preluarea municipalităţii până în 2016. “Nu s-a stabilit cine va fi candidatul PSD la Primăria Slatina deocamdată, este prematur”, a afirmat Stănescu.

La 39 de ani, Minel Prina este nou în politică, abia în acest an el intrând în rândurile unui partid – respectiv PSD, Lucrează în Primăria slatina din anul 2003. Rând pe rând, el a parcurs mai multe trepte profesionale în cadrul instituţiei, de la inspector debutant în cadrul Direcţiei Tehnice, apoi director al serviciului, iar din 2007 până în vara a.c. a fost city-manager/administrator public al Slatinei. La alegerile locale din vară a fost ales consilier local pe listele PSD/USL, apoi viceprimar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: