Daniel Ghiţă, fratele fostului primar din Drăgăneşti-Olt, băgat din nou după gratii

Daniel
Ghiţă, fratele fostului primar din Drăgăneşti-Olt, băgat din nou după gratii

Daniel Ghiţă a ajuns iarăşi după gratii... (FOTO: Mugurel Manea)

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la doi ani închisoare pe Daniel Ghiţă, fost viceprimar al comunei Mărunţei din judeţul Olt şi frate al ex-primarului oraşului Drăgăneşti-Olt, Sorin Ghiţă. Verdictul a fost pronunţat zilele trecute, după aproape cinci luni de amânări repetate. Daniel Ghiţă fusese condamnat iniţial de Judecătoria Slatina, anul trecut, la 1 an şi şase luni închisoare cu executare, din care a ispăşit 13 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Ghiţă, fost viceprimar din partea PNL al comunei Mărunţei, judeţul Olt, între 2008-2012, a fost pus în libertate în luna aprilie a anului trecut, petrecând în spatele gratiilor aproape 13 luni (19 martie 2012-6 aprilie 2013, n.a.) din perioada de 1 an şi şase luni, cât a fost sentinţa dată de Judecătoria Slatina pe fond. Ulterior, inculpatul a fost pus în libertate în urma recursului său. Intervalul de timp petrecut în închisoare, au decis judecătorii Curţii de Apel Craiova săptămâna trecută, se va scădea din noua condamnare pe care Daniel Ghiţă o va avea de executat în urma verdictului pronunţat de magistraţii anterior menţionaţi: doi ani închisoare. În fapt, fostului viceprimar din Mărunţei i-au fost aplicate mai multe pedepse, dar, la final, potrivit prevederilor procesuale penale autohtone, i s-a aplicat pedeapsa cea mai mare. Verdictul este definitiv.

“În baza art. 33, 34 C.p. anterior dispune contopirea pedepselor aplicate în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestului preventive, de la 19.03.2012 la 06.04.2013. În baza art. 65 C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prev. de art. 66 al. 1 şi a+b C.p. pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 66 C.p. aplică inculpatului şi pedeapsa complementară a interzicerii, pe timp de 1 an, a drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a şi b C.p”, se arată în încheierea sentinţei.

Daniel Ghiţă s-a predat deja autorităţilor în timpul week-end-ul care tocmai s-a încheiat şi urmează ca, zilele următoare, să fie transferat la un penitenciar din ţară pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă.

Reamintim că accidentul care a pus capăt mandatului de viceprimar al lui Daniel Ghiţă s-a petrecut în seara zilei de 15 martie 2012, pe raza comunei unde era şi demnitar local. Inculpatul se afla la volanul maşinii de serviciu când, la un moment dat, a accidentat-o mortal pe Teodora Stoian, în vârstă de 61 de ani, din localitate, aceasta deplasându-se pe marginea străzii. Fostul viceprimar nu a rămas la faţa locului după producerea accidentului, ci şi-a continuat drumul, el revenind la locul tragediei abia la câteva zeci de minute, după ce Poliţia şi mai mulţi martori descoperiseră deja cadavrul victimei pe marginea străzii.

În sarcina viceprimarului din Mărunţei s-a reţinut, pe lângă infracţiunea de ucidere din culpă, şi cea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,45 alcool pur în sânge, plus părăsirea locului accidentului soldat cu moartea unei persoane fără încuviinţarea Poliţiei. Daniel Ghiţă, frate al fostului primarul din oraşul Drăgăneşti-Olt, Sorin Ghiţă, a fost reţinut iniţial şi a petrecut 11 luni în arest. Ulterior, el a fost eliberat şi cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă, infracţiune pentru care, iniţial – respectiv în iunie 2013, a fost condamnat de Judecătoria Slatina la o pedeapsă de 1 an şi şase luni cu executare.

 

Mai puteţi citi, din acelaşi ciclu:

Suspans prelungit în dosarul de ucidere din culpă al lui Daniel Ghiţă, fratele ex-primarului din Drăgăneşti-Olt

Daniel Ghiţă, viceprimarul din Mărunţei, a fost reţinut pentru ucidere din culpă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările