Dacian Cioloş, la Slatina: „Au pus mâna, încet-încet, pe tot ce se putea pune mâna. Aici trebuie făcută o breşă“

Dacian Cioloş, la Slatina: „Au pus mâna, încet-încet, pe tot ce se putea pune mâna. Aici trebuie făcută o breşă“

Sosit la Slatina pentru a susţine candidaţii Alianţei USR-PLUS pentru Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a criticat în termeni duri partidul care conduce la acest moment judeţul Olt, apreciind că politicienii alianţei care şi-au asumat candidaturile au dovedit curaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul dominat, de zeci de ani, de un singur partid, PSD, cei care aleg să se înscrie într-un partid nou dovedesc mult curaj, a apreciat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, care a susţinut la Slatina o conferinţă de presă. Sosit să-i susţină pe candidaţii Alianţei USR-PLUS pentru Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, Cioloş a vorbit de contextul în care cei doi tineri, Alina Scarlat, respectiv Fănel Bădici, îşi asumă candidaturile.

„Sunt din ce în ce mai mulţi oameni din judeţul Olt, din Slatina, care realizează că judeţul trebuie să evolueze, Slatina trebuie să evolueze şi că poate mai mult decât să accepte ani de zile, zeci de ani de zile, să stea capturat în mâna unor clanuri de politicieni care domină judeţul, care, în timp, beneficiind de încrederea oamenilor la început, apoi de indiferenţa lor, au pus mâna încet-încet pe tot ce se putea pune mâna din punct de vedere economic, din punct de vedere administrativ. Din păcate ăsta e modul în care judeţul Olt şi municipiul Slatina sunt conduse, în mod clar şi evident şi aproape fără să se mai ferească, arată că aici sunt interese de grup, că partidul, un partid politic, în loc să fie un reprezentant al oamenilor şi al intereselor oamenilor, e doar un mijloc prin care aceste grupuri de interese pun mâna şi domină economia, din agricultură, din industrie“, a spus Cioloş, criticând faptul că într-un judeţ cu un potenţial extraordinar principalul angajator rămâne, însă, statul.

„Nu mai ai voie să spui ce crezi“

„Principalul angajator în judeţ e statul, administraţia publică. E o altă modalitate de capturare a libertăţii de gândire şi de acţiune a oamenilor, pentru că atunci când eşti angajat la stat şi statul e capturat, aici e dominat de aceşti politicieni, nu mai ai voie să spui ce crezi, nu mai ai voie să faci altceva decât spune liderul de partid, primarul, preşedintele de consiliu judeţean şi aşa mai departe. Cei care îndrăznesc să creeze o organizaţie neguvernamentală sau o filială a unui partid, altul decât cel care domină aici, sau decât cele care domină aici, devin aproape eroi, pentru că sunt hărţuiţi zi de zi. Ăsta din păcate e judeţul Olt, asta e Slatina, şi nu cred că e cazul să mai amintesc de fost primar care-şi ascundea averile prin cimitire, ca să nu-l găsească alţii, pentru că aici, în judeţ, n-avea nicio problemă, ştia că el controlează tot“, a mai spus Cioloş, insistând pe faptul că în acest context candidaţii Alianţei USR-PLUS trebuie să le arate cetăţenilor că se poate face politică şi într-un alt mod. Ce pot face noii politicieni, veniţi din sectorul privat şi acre nu pot fi şantajaţi de şefii diverselor instituţii este să creeze o breşă, a mai spus Cioloş. „La această clică şi această magmă care s-a construit în ultimele decenii de când judeţul este dominat de vechea clasă politică ce n-a avut niciodată, din păcate, obiectivul să crească gradul de bunăstare a oamenilor, ci să-şi dezvolte afacerile, aici trebuie făcută o breşă şi ăsta e obiectivul alianţei USR-PLUS“, a mai spus liderul formaţiunii.

Alina Scarlat, candidatul Alianţei pentru funcţia de primar al Slatinei, şi Fănel Bădici, candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Olt, au insistat la rândul lor pe aceeaşi idee, anume că s-au pierdut multe oportunităţi de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţilor, politicienii din vechea gardă preferând să facă investiţii din fonduri naţionale distribuite de şefii de partid, însă lucrurile pot fi schimbate, de asemenea având la bază o strategie în care accesarea banilor europeni este cheia. Lipsa locurilor la creşă, problema traficului, lipsa locurilor de parcare şi a spaţiilor verzi sau a spaţiilor destinate practicării sportului, necesitatea dezvoltării infrastructurii de transport în comun au fost de asemenea punctate de candidatul Alina Scarlat.

Alianţa USR-PLUS are în judeţul Olt candidaţi proprii în 30 de localităţi (din 112), în alte două, Corabia şi Băbiciu, participând la alegerile locale în alianţă cu PNL.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: 

Dacian Cioloş, după ce Firea i-a cerut lui Nicuşor Dan un test antidrog: Nu vreţi  să faceţi un test poligraf cu întrebarea „aţi luat şpagă?“

Băsescu: Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat „Doi şi un sfert” şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările