Cum ştii ce cauţi la raionul cu brânzeturi. Topul celor mai vândute feluri de brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brânzeturile sunt un sortiment apreciat de cei mai mulţi consumatori. Cum deosebeşti, însă, diversele tipuri de brânză în oferta marilor magazine.

Unii dintre consumatori preferă să cumpere brânză direct de la producători, pe care îi ştiu de vreme bună, alţii se lasă pe mâna vânzătorilor, iar cei mai mulţi, odată ajunşi într-un mare magazin, petrec minute bune în faţa frigiderului, neştiind ce să aleagă.

Brânzeturile pot fi clasificate în funcţie de consistenţă (moi, semi-tari, tari), de procentul de grăsime, de vârstă (proaspete, în zer, maturate), de modul de preparare etc. Iată care sunt cele mai cunoscute feluri de brânzeturi şi la ce să te aştepţi când desfaci ambalajul.

Brânza Asiago – este o brânză italienească, din lapte de vacă, semi-tare.

Brânza Brie - O brânză frantuzească, moale şi cu o crusta de mucegai alb.

Brânza Cheddar – este englezească,  realizată din lapte de vacă, asemănătoare caşcavalului, relativ tare şi destul de grasă, de culoare alb-gălbuie. Poartă numele satului din Anglia în care a fost creată, fiind cea mai populară brânză din Regatul Unit. Astăzi se consumă însă, în mod special, în Statele Unite ale Americii, dar nu numai, fiind una dintre cele mai consummate tipuri de brânză la nivel mondial.

Branza Camembert – este o brânză franţuzească, se prepară tot din lapte de vacă. Are un interior moale şi un înveliş dintr-o crustă de mucegai alb. Se comercializează de obicei în formă rotundă.

Brânza Emmental – este un tip de caşcaval, din Elveţia, cunoscută drept şvaiţer. Se mai numeşte şi Swiss Chees şi este un produs uşor de găsit în supermarket. Are o aroma intensă, o culoare gălbuie şi numeroase orificii.

Brânza Feta – este o brânză grecească, moale, care se produce din lapte de oaie sau de capră.

Brânza Gruyere – este o brânză din lapte de vacă, de culoare galbenă, densă, cu un procentaj de grăsime mare. Este o brânză elveţiană, denumită după locul în care a fost creată.

Brânza Gorgonzola - este o brânză italienească, fermentată, moale, cu o aromă intensă datorată mucegaiului albastru.

Brânza Mascarpone – este o cremă alba de brânză, dulce, folosită în special în cofetărie, fiind uşor de întins pe baltul de prăjituri. Este realizată din smântână coagulată. Este o specialitate italienească. O specialitate similar este brânza Philadelphia.

Brânza Mozzarella – este o brânză italiană, de consistenţă fibroasă, folosită mult în preparatele italieneşti specifice. Este preparată din lapte de vacă sau bivoliţă, prin tehnica pasta filata.

Brânza Parmezan – este tot o brânză italienească, folosită cel mai des la prepararea felurilor cu paste. Are o consistenţă dură şi se serveşte de obicei rasă peste preparatele gătite. Se prepare din lapte de vaci.

Brânza Roquefort – este o brânză franţuzească, preparată din lapte de oaie, foarte intense ca aroma, cu mucegai albastru.

Brânza Pecorino – este o brânză italienească, dură, maturată peste o jumătate de an, folosită preponderant în mâncăruri şi foarte rar ca atare.

Sortimentele Blue Cheese se referă la tipurile de brânză care au mucegai albastru.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite