Cum a reuşit o fată de 13 ani din Olt, victimă a traficului de minori, să scape din ghearele monstrului care o abuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un dosar de trafic de minori judecat la Tribunalul Olt scoate la iveală modul în care o fată de 13 ani a reuşit să scape din mâinile unui bărbat de 28 de ani a luat-o cu forţa forţa pe fată, a abuzat-o sexual şi apoi a oferit-o şi altor bărbaţi să întreţină relaţii sexuale cu ea.

Judecătorii Tribunalului Olt au pronunţat la începutul acestui an o primă sentinţă într-un dosar de trafic de minori căreia i-a căzut victimă o fată de 13 ani, abandonată de părinţi şi ajunsă în grija bunicului patern în vârstă de 75 de ani. Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2015, Daniel Cristian Rădoi, zis „Cric” (28 de ani), a văzut-o pe Facebook pe fată, elevă în clasa a VII-a, şi a căutat-o, încercând să o convingă să întreţină relaţii sexuale cu el.

Pentru că a fost refuzat, Cric a început să o ameninţe pe fată şi să o şantajeze, spunându-i că va crea despre ea un zvon mincions pe care îl va răspândi în tot satul. Astfel, în 5 ianuarie 2016, sub ameninţarea individului, fata de 13 ani a fost dusă la casa unui prieten al tânărului de 28 de ani. Aici, Cric a încercat din nou să o convingă pe fată să întreţină relaţii sexual cu el. Fata a reuşit să scape, spunându-I monstrului că este în a 14-a zi postmenstrul. În aceeaşi casă se afla, însă, o altă fată de 14 ani, care a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu Rădoi, zis Cric, şi un prieten al acestuia.

„Inculpatul Rădoi Daniel  Cristian le-a adresat ameninţări ambelor minore cu privire la faptul că în cazul în care vor îndrăzni să spună ceva în legătură cu cele întâmplate, le va omorî pe amândouă şi pentru a fi mai convingător, le-a introdus pe cele două minore într-o cameră unde le-a administrat acte de violenţă”, se arată în dosarul DIICOT, în care un tânăr care a asistat la aceste scene şi a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre minore are doar calitate de martor.

Rechizitoriul mai arată că minora de 13 ani a fost ţinută sechestrată o noapte întreagă. A doua zi dimineaţa i s-a dat drumul. A mers acasă la bunicul său, dar de teamă nu a spus nimic. Câteva zile mai târziu, când fata a fost trimisă de bunicul său după pâine a fost prinsă din nou de Cric, luată cu forţa şi dusă în casa unui prieten unde a fost violată şi trimisă acasă. Nici de această dată fata nu i-a spus nimic bunicului său.

În zilele următoare, Rădoi a sunat-o insistent pe fată la telefon, dar aceasta nu i-a răspuns. Când a prins-o pe stradă, a bătut-o şi a dus-o cu forţa în casa unui prieten, cu care fata a fost obligată să întreţină relaţii sexuale. După asta, Cric a obligat-o pe fată să întreţină relaţii sexuale şi cu un alt bărbat, martor în dosar. Fata i s-a plâns bărbatului că este exploatată de Cric. Martorului i s-a făcut milă de fată şi a renunţat să întreţină relaţii sexuale cu ea, „însă pentru ca inculpatul Rădoi Daniel Cristian să nu o agreseze pe acest motiv din nou, a simulat întreţinerea de raporturi sexuale spunându-i acestuia la ieşirea din cameră că raporturile sexuale s-au consumat, inculpatul rămânând cu impresia că raportul sexual a avut loc”.

Vândută pentru o plimbare cu maşina şi o sticlă de vin

În aceeaşi seară, Cric a luat-o pe fată şi dus-o la un magazin din apropiere, unde i-a găsit pe doi prieteni cărora le-a oferit-o pe fată în schimbul unei plimbări cu maşina şi o sticlă de vin. Fata a refuzat, dar sub ameninţările lui Cric a întreţinut relaţii sexuale cu Florinel Pomană, zis Charlie. Cu cel de-al doilea tânăr, martor în dosar, fata urma să întreţină relaţii sexuale la casa acestuia. Acolo fata a implorat din nou milă, iar tânărul s-a îndurat de ea. Proxenetului care o obliga să se prostitueze, tânărul şi fata i-au spus că au întreţinut relaţiile sexuale, pentru care s-a şi plătit o sticlă de vin.

Două ore mai târziu, Cric a găsit alţi doi clienţi dispuşi să întreţină relaţii sexuale cu fata: P.I. şi P.C.D.. După ce fata i s-a plâns lui P.I. că este exploatată sexual, acesta a pus la cale un plan să o scape pe fată. Astfel, intrând cu minora în camera în care trebuia să aibă loc actul sexual, tânărul a ascuns-o pe fată în cameră, apoi s-a dezbrăcat şi a strigat că fata a fugit. Alarmat, Cric a pornit cu cei doi clienţi să o caute pe fată. Ulterior, P.I. s-a întors la locul în care a ascuns-o pe fată. Speriată la gândul că Cric o să o caute acasă, fata a cerut să nu fie dusă acolo şi a fost lăsată la o altă adresă. Temerile fetei au fost confirmate, Cric mergând acasă la bunicul fetei să o caute pe minoră. Alertat, bătrânul l-a anunţat pe tatăl fetei, care a alertat autorităţile prin 112.

Pedepsele şi semnele de întrebare

În urma procesului judecat la Tribunalul Olt, Daniel Cristian Rădoi (cercetat şi judecat în libertate după ce Curtea de Apel Craiova a refuzat arestarea sa) a fost condamnat la şapte ani de închisoare, iar Florinel Pomană, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu fata de 13 ani, deşi cunoştea că este victimă a traficului de minori, a primit şase luni de închisoare cu suspendare. Tânărul care a contribuit la salvarea fetei, trimis şi el în judecată, a fost achitat. Sentinţa Tribunalului Olt nu menţionează ce s-a întâmplat cu celelalte persoane care au întreţinut relaţii sexuale cu fata, rămânând semne de întrebare cu privire la motivele pentru care persoane despre care procurorii DIICOT spun că au întreţinut relaţii sexuale cu victima au primit doar calitate de martori. Sentinţa Tribunalului Olt nu este definitivă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite