Cum se putea ajunge la Gheorghe Dincă înaintea uciderii Alexandrei, pe baza pozei cu maşina lui din dosarul „Luiza“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta din dosarul „Caracal“ a scos la iveală că procurorul DIICOT care avea în lucru cazul de dispariţie al Luizei avea la dosar o fotografie cu maşina lui Gheorghe Dincă, imaginea fiind folosită pentru identificarea lui Dincă, după uciderea Alexandrei.

Din datele apărute până acum în spaţiul public reiese că Gheorghe Dincă nu a putut fi identificat pe baza fotografiei din dosarul Luiza, pe motiv că numărul de înmatriculare al autoturismului nu era vizibil. Surse judiciare care au dorit să îşi păstreze anonimatul au explicat pentru „Adevărul” cum ar fi putut fi identificat Gheorghe Dincă în dosarul „Luiza”. Astfel, în dosar apăreau suspecte cinci maşini, printre care şi autoturismul Renault Megane de culoare gri înmatriculat pe numele lui Gheorghe Dincă.

Sursele „Adevărul” au declarat că numele lui Dincă ar fi putut apărea în dosarul de dispariţie a Luizei, înainte de uciderea Alexandrei, dacă în baza de date a Serviciului de Permise şi Înmatriculări Olt s-ar fi căutat proprietarii maşinilor cu caracteristicile maşinii lui Dincă. Astfel, spun sursele „Adevărul”, procurorii DIICOT ar fi putut obţine lista tuturor proprietarilor de maşini Renault Megan de culoare gri din judeţul Olt.

Pentru că lista ar fi fost una lungă, numărul celor care deţin un Renault Megane de culoare gri în Olt putând fi unul mare, tot pe baza datelor de la Înmatriculări s-ar fi restrâns cercul în zona Caracal. Astfel, procurorii puteau face o listă scurtă pe care se afla şi numele lui Gheorghe Dincă, inclusiv adresa acestuia. Coroborat cu informaţia că Dincă face taximetrie la negru, procurorii DIICOT aveau deja nişte indicii care să îi conducă spre Gheorghe Dincă. După o verificare sumară a maşinii s-ar fi confirmat imediat, datorită jantelor de aluminiu de pe autoturism, că maşina lui Dincă apare ca suspectă în dosarul „Luiza”.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT nu a putut fi contactat pentru a arăta dacă s-au făcut sau nu astfel de verificări.

Şeful Direcţiei Regim Permise şi de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul IGPR, Florin Cătană, a declarat că, de regulă, căutarea unui proprietar al unei maşini se face după număr de înmatriculare sau după şasiu, existând, însă, posibilitatea să se facă în sistem şi căutări după marca, modelul şi culoarea maşinii. „E complicat să faci aşa ceva. Sunt multe filtre de aplicat. Nu zic că nu se poate. Se poate face ceva de genul ăsta, dar va da toate maşinile înmatriculate în judeţul respectiv. Acolo, se poate vedea pe fiecare localitate în parte. Spre exemplu, eu scot dintr-un judeţ o listă de 50 de autoturisme, din care 10 sunt din localitatea X. Tu poţi să îţi alegi localitatea”, a explicat directorul DRPCIV, Florin Cătană. 

Te-ar putea interesa şi:

Cel mai bun prieten al lui Dincă: „La 10.30 a băgat-o pe Alexandra în casă. A trecut pe lângă mine şi nu m-a salutat“ EXCLUSIV

   

VIDEO Gheorghe Dincă, surprins de camerele de supraveghere în ziua în care a ucis-o pe Alexandra

  

Bărbatul despre care Alexandra a crezut c-a răpit-o relatează cum a fost implicat în cazul Caracal: „Dincă a venit la mine“

Numai veşti bune pentru criminalul de la Caracal

Cum arată „Casa Groazei“ din Caracal şi cu cât voia Popicu să o vândă. „Şapte camere pline cu fiare şi multe, multe haine de femeie“ FOTO

Viaţa şocantă a criminalului din Caracal: Îi plăcea să ucidă câini. Când era mic, îşi privea tatăl când omora caii bolnavi. Şi-a construit singur „casa groazei”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite