Cum au fost trimişi acasă în ultima clipă aproape 200 de elevi de la o şcoală din Olt. „Doamna, eu ce fac? Nu pot online!“

Cum au fost trimişi acasă în ultima clipă aproape 200 de elevi de la o şcoală din Olt. „Doamna, eu ce fac? Nu pot online!“

Aproape 200 de copii de la Şcoala Gimnazială Vădăstriţa, din judeţul Olt, au fost anunţaţi cu doar câteva ore înaintea începerii cursurilor că nu mai pot merge la şcoală întrucât o profesoară a fost depistată pozitiv. Decizia DSP Olt a fost ca unitatea de învăţământ să intre în scenariul roşu.

Copiii din Vădăstriţa , judeţul Olt erau convinşi că pe data de 14 septembrie vor merge cu toţii la şcoală, mai ales că în localitatea lor nu s-au înregistrat de la începutul pandemiei cazuri de COVID-19. "Din păcate, în seara de 13 septembrie, am fost informată de profesoara de sport că este pozitivă. Doamna şi-a făcut un test pe data 11 septembrie. Din păcate, avem şi colegi care au intrat în contact cu dânsa. Am anunţat imediat DSP, Inspectoratul Şcolar şi s-a luat hotărârea să intrăm în scenariul roşu", a declarat Vasilica Pîslă, directorul Scolii gimnaziale Vădăstriţa.

Vestea a căzut ca un trăznet mai ales pentru părinţii din Vădăstriţa ai căror copii nu au dispozitive pentru a participa la lecţiile online. "Fiul meu a sunat la şcoală şi a întrebat: «Doamna, eu ce fac? Nu pot online! N-am tabletă!» Ce să-i răspundă biata profesoară? N-are nicio vină. A zis că o să vadă cum o să-l ajute", a declarat una dintre mămici.
 
"Într-adevăr, sunt copii care nu au tablete, dar vom vedea cum le transmitem lecţiile. Majoritatea au şi vom proceda exact cum am procedat şi în starea de urgenţă. Profesorii sunt şi ei izolaţi la domiciliu şi altă soluţie nu avem. Să sperăm că această situaţie va dura doar o săptămână pentru că noi aşa ne-am făcut calculul. În urmă cu o săptămână au intrat în contact colegii cu doamna profesoară", a mai precizat Vasilica Pîslă, directorul Scolii gimnaziale Vădăstriţa.
 
Pe ultima sută de metri, alte 4 cadre didactice din Olt au fost depistate că sunt infectate cu COVID-19: două cadre didactice din Slatina, de la două şcoli diferite, una din Balş şi alta din comuna Izvoarele. Autorităţile din Olt urmează să decidă dacă şi alte şcoli vor intra în scenariul roşu.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările