VIDEO Cum au fost subiectele de la BAC 2018 la matematică. Absolvent: „Se scoate 5-ul uşor“

VIDEO Cum au fost subiectele de la BAC 2018 la matematică. Absolvent: „Se scoate 5-ul uşor“

Absolvenţii de liceu au încheiat şi a doua probă scrisă a Bacalaureatului 2018, ieşind, cei mai mulţi dintre ei, bucuroşi din sala de examen şi apreciind subiectele de la matematică  drept „abordabile“.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Pentru absolvenţii care se pregătesc deja pentru admiterea la fucultăţile tehnice subiectele de la matematică nu au fost în măsură să le pună deloc probleme. „A fost uşor, nimic de nefăcut“, au fost cele mai multe păreri. „La M2, la subiectul I a fost relativ uşor, nişte calcule foarte uşoare şi la subiectul II a fost matrice la primul şi al doilea, polinom. (...) Au fost relativ uşoare. Se scoate 5-ul uşor. Poate pune probleme punctul c la subiectul II“, spus unul dintre primii candidaţi care au încheiat proba la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina.

Voie bună şi la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, unde elevii care au învăţat constant şi chiar sunt pasionaţi de matematică se aşteaptă chiar la nota maximă. „Subiectele au fost destul de accesibile, deşi au avut şi câteva provocări. (...) E vorba de exerciţiile de algebră, clasele a XI-a şi a XII-a, şi de analiză, a XI-a şi a XII-a, unde, ca în fiecare an, punctele „c“ au grad mai mare de dificultate şi fac diferenţa“, a declarat profesorul lor, Marius Perianu, după ce absolvenţii i-au descris în detaliu subiectele pe care le-au avut de rezolvat. Altfel, rezultatele bune pe care le previzionează sunt rodul unei munci de ani de zile. „Avem aici doi copii care au învăţat foarte bine şi în cei patru ani şi ne aşteptăm la rezultate pe măsura eforturilor“, a mai spus profesorul, vorbind despre Cristina Gheorghe şi Mircea Florea, doi elevi care spun că s-au pregătit pe toată perioada liceului.  „Munca în mod constant“ spun elevii că este cheia, în plus subiectele sunt apreciate ca fiind mai uşoare decât cele din anii trecuţi de la acelaşi examen. „Sincer, nu a fost nimic complicat“, a spus Mircea, în timp ce Cristina a declarat că se aşteaptă să fie notată cu 10.

citeste totul despre: