Cum a fost posibil accidentul de la Caracal, unde o fată de 15 ani a căzut într-o gură de canal adâncă de peste 6 metri, din zona gării CFR

Cum a fost posibil accidentul de la Caracal, unde o fată de 15 ani a căzut într-o gură de canal adâncă de peste 6 metri, din zona gării CFR

Canalul ar fi rămas neastupat după ce capacul a fost furat de persoanele care valorifică fierul vechi

O fată a fost salvată de pompieri, joi-seara, 21 martie 2019, dintr-o fântână abandonată, au transmis iniţial pompierii, adâncă de peste 6 metri, situată în apropierea gării CFR din municipiul Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apelul la 112 s-ar fi făcut după ce mai multă călători care se aflau în gară au fost alertaţi de tinerii care o însoţeau pe fată. Tinerii petreceau împreună timpul în apropierea unei clădiri abandonate din zona gării, când, din joacă, o fată de 15 ani a căzut într-o gură de canal neacoperită şi greu de observat din cauza vegetaţiei.

„E vorba de o gură de canal, o canalizare care duce către Corabia. Gura de canal a fost mascată de puieţi de arbuşti. La două sau trei guri de canal au luat ţiganii, într-adevăr, capacele acelea din fontă. Fetele astea se duceau pe-acolo, fumau, sau ce făceau ele pe-acolo, la vila de acolo. Ea a căzut în canal, iar prietenii au venit repede în gară şi a sunat o doctoră, care aştepta trenul la linia 3, mergea la Craiova, a sunat la 112. Vila aste este cam la 300 de metri de gară, către Corabia. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Se jucau, cumva, iar una dintre ele nu a văzut acea gură de canal, nu se mai vedea din cauza vegetaţiei crescute, şi a căzut. Ceilalţi au anunţat călătorii de pe peron“, a declarat şeful Gării Caracal, Caton Ştefănescu.

Tot neacoperite în prezent ar fi fost în acea zonă alte trei guri de canal. „Au avut nişte capace din fontă, dar cred că le-au luat cei care umblă după fier vechi. Acum au fost acoperite cu nişte plăci de beton“, a mai precizat şeful gării.

Tânăra a fost salvată, joi-seara, de pompierii ISU Olt, care au intervenit cu mai multe cordiţe de salvare şi un ham pentru a reuşi să o scoată. S-a constatat că fata suferise şi o uşoară hipotermie, în canal fiind şi apă, cel mai probabil adunată din ploi, victima fiind transportată la spital.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: