Cum a fost găsit adolescentul din Gorj care a fugit de acasă după o ceartă cu părinţii. A mers pe jos 40 kilometri zilnic până la Caracal

Cum a fost găsit adolescentul din Gorj care a fugit de acasă după o ceartă cu părinţii. A mers pe jos 40 kilometri zilnic până la Caracal

Adolscentul a fugit de acasă după o ceartă cu părinţii

Adolescentul din Gorj căutat încă de joi, 21 martie, a fost găsit luni, 25 martie, la Caracal. Şi-a strâns în braţe tatăl după patru zile de mers pe jos şi dormit pe unde s-a putut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băiatul de 15 ani, Ciprian Gabriel Gugu, din Fărcăşeşti, judeţul Gorj, a fost găsit la Caracal luni, 25 martie, de un elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ Câmpina, aflat în pracatică. 

Alin Ştefan Mincă (27 ani) era în drum spre Poliţia Municipală Caracal, unde urma să intre în tură, când l-a zărit pe băiat pe Aleea Virgil Carianopol, din zona Judecătoriei Caracal. Pentru că i s-a părut străin de cartier, dar şi speriat, elevul-poliţist, fără să-l recunoască (băiatul a fost dat în urmărire naţională), l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva, iar Ciprian a cerut să înnopteze la el. 

Deşi băiatul a fost destul de zgârcit cu detaliile, în cele din urmă a mărturisit că a plecat de acasă pentru că s-a certat cu părinţii şi că dorinţa lui, la plecare, era să ajungă cât mai departe de casă.

Alin Ştefan Mincă, cel care l-a găsit pe tânăr, este elev la Şcoala de Poliţie Câmpina

Ar fi mers, conform spuselor băiatului, pe jos din Gorj până la Caracal, s-a mai oprit în Filiaşi, iar în noaptea de duminică spre luni, 24/25 martie 2019, ar fi dormit într-o casă părăsită dintr-o comună de lângă Caracal, Drăghiceni. 

Rămas fără banii pe care a reuşit să-i ia de acasă, băiatul căuta, la momentul la care a fost descoperit de viitorul poliţist, o soluţie pentru situaţia creată. 

Băiatul purta aceiaşi papuci de cauciuc pe care i-au descris părinţii când i-au anunţat dispariţia şi era foarte ars de soare, semn că spusele sale, conform cărora ar fi parcurs cei aproape 140 de kilometri pe jos, sunt adevărate.

Elevul care l-a găsit şi-a anunţat îndrumătorul din cadrul Poliţiei Municipale – serviciul Ordine Publică, iar poliţiştii i-au anunţat mai departe familia. 

Cel mai impresionant a fost momentul revederii băiatului cu tatăl şi cu bunicul său, rudele ajungând la Caracal, cu un taxi, în aproximativ 3 ore. Tatăl şi fiul s-au aruncat unul în braţele celuilalt, plângând de bucurie că s-au regăsit, au descris întreaga scenă poliţiştii care au asistat la acele momente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: